Adrian Porumboiu: “Minutele de prelungiri de la CM sunt de bun augur. Dacă din 90 de minute se joacă doar 40-50, de ce să nu prelungească?”

FIFA vrea să scape de tragerile de timp și întreruperile de la această Cupă Mondială, astfel că arbitrii au fost instruiți să contorizeze fiecare moment “mort” și să acorde minute de prelungiri, astfel încât timpul efectiv de joc să crească. La multe meciuri am asistat la peste 10 minute de prelungiri, iar întâmplarea face în această perioadă adițională s-au și marcat goluri numeroase.

Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional, crede că decizia forului internațional este una corectă și benefică, pentru că va crește interesul asupra jocului din partea spectatorilor, care vor urmări mai mult fotbal.

“Minutele de prelungiri sunt de bun augur. E foarte bine, dacă din 90 de minute se joacă doar 40-50, de ce să nu prelungeascp? E un timp adițional de care e privat spectatorul, care vede numai întreruperi. Nu să punem cronometru ca la baschet, dar e o idee bună să prealungească, 6, 7, 8, 9, 10 minute, dacă te mai uiți și la VAR, vezi fazele, le întorci, le sucești, e super ok, părerea mea. Și vedeți că sunt și niște faze spectaculoase în ultimele minute, se dau goluri, ăsta e farmecul fotbalului. Crește gradul de spectaculozitate al jocului”, a declarat Adrian Porumboiu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -