Viorel Mazilu îl face praf pe președintele FRH: “Dl. Dedu trebuia să taie în carne vie. Clar nu vom avea un viitor”

Fostul handbalist internațional Viorel Mazilu, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 22 aprilie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre alegerile din cadrul FRH.

Federația Română de Handbal (FRH) își va alege președintele joi pentru următorii patru ani.

La actualele alegeri vor candida 4 persoane: Constantin Din (fost arbitru internațional), Bogdan Voina (fost jucător la Steaua și SC Selestat Fra), Maximilian Gavrilă (director și antrenor la Școala 18) și “eternul” Alexandru Dedu (președinte FRH din februarie 2014).

Viorel Mazilu a ales să candideze în consiliul de administrație, în condițiile în care actualul președinte FRH, Alexandru Dedu, susține că lucrurile merg bine în handbalul românesc.

,,Lucrurile nu merge deloc bine, asta știe o țară întreagă și nu trebuie să o spun eu. Vreau să candidez în primul rând pentru că vreau să ajut în special sectorul juvenil. Aici este și marea problemă pe care handbalul românesc o întâmpină în momentul de față și nimeni nu s-a luptat pentru acest sector. Noi vrem să construim echipe naționale, dar nu vrem să construim nimic de jos și cred că sunt în stare să mă lupt pentru acest sector și să redăm handbalului frumusețea pe care acum câțiva ani de zile ne făcea plăcere. Mai mult de atât, consider că vreau să pun umărul la construcția handbalului, a spus Viorel Mazilu la Radio Sport Total FM.

Întrebat de ce a ajuns handbalul românesc în situația actuală, acesta a răspuns: ,,În primul rând sistemul este de vină. În al doilea rând, clar dl. Dedu pentru că trebuia să ia măsurile necesare, să tragă o linie și să vadă despre ce e vorba. Cred că oricare dintre noi, dacă am fi fost în postura domnului președinte trebuia să ia un semnal de alarmă și trebuia să taie în carne vie la momentul respectiv. Dacă ne complacem, în continuare să mergem așa, clar nu vom avea un viitor. Lucruile sunt simple, trebuie investit la nivel juvenil, pentru că acolo trebuie să ne creăm handbaliștii și handbalistele de mâine.                                            Am înțeles că nici măcar cei din consiliul de administrație nu au acces să vadă fondurile care se investesc în handbalul românesc. Când vom ajunge acolo vom vedea și vom trage liniile.                                                                                                                            Eu îl voi susțne la alegeri pe Constantin Din, este o chimie între persoane. Îl cunosc din 98′, când el era arbitru, eu eram jucător. M-a fluierat de la juniori, până când am ajuns la seniori, iar el a ajuns la competiții internaționale”, spune Viorel Mazilu.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -