Victor Becali, la 30 de ani de la calificarea României la Mondialul din SUA: “Am fost la Cardiff. Ne-au înjurat tot meciul!”

Victor Becali a rememorat peripețiile trăite la un meci memorabil pentru fotbalul românesc. În urmă cu fix 30 de ani, naționala României obținea calificarea la Campionatul Mondial din 1994.

A fost o seară de poveste la Cardiff, în care Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Gică Popescu au învins Țara Galilor cu 2-1 și au obținut biletele pentru SUA. A fost seara în care s-a născut Generația de Aur.

Printre cei care au urmărit din tribune partida de la Cardiff s-a numărat și Victor Becali. Într-o intervenție la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM, impresarul a dezvăluit că a fost înjurat tot meciul de suporterii galezi, însă la final a avut parte de o surpriză.

“Acum fix 30 de ani ne-am calificat la Campionatul Mondial. Eram la meci. Îmi aduc aminte, erau acolo niște suporteri de-ai lor (n.r. – galezi) și ne-au înjurat tot meciul.

Eram un grup mic de români și la final, după ce ne-am calificat, făceau oamenii poze cu noi. Ne luau de gât. Noi ne gândeam că poate ne iau și la bătaie. Dar oamenii erau fairplay, n-aveau niciun fel de problemă.”, a spus Victor Becali, la “Execuții matinale”.

Revenind în prezent, Victor Becali a spus că își dorește enorm să vadă România din nou la un turneu final. Impresarul este de părere că “tricolorii” lui Edi Iordănescu vor avea mai multe avantaje în fața Israelului, în meciul decisiv de sâmbătă seară.

Naționala noastră are nevoie de un egal ca să obțină calificarea la EURO 2024.

“Eu mi-aș dori din tot sufletul să ne calificăm și să facem și o figură frumoasă. Dar nu prea văd. Eu vreau să mă păcălesc, cum cred că vreți și voi. Dar din ce am jucat până acum, nu ne dă vreo speranță că am putea face ceva.

Avem (n.r. – un avantaj în fața Israelului). Nouă ne-ar fi bun și egalul. În al doilea rând, ei nu au competiție. Mulți dintre jucătorii lor joacă în Israel. Joacă al treilea meci în câteva zile, nu este deloc ușor. Asta e în avantajul nostru. Și cred că și din partea noastră va fi o mobilizare exemplară. Sperăm să ajungă și băieții ăștia la turneul final. Pentru ei este un lucru important, pentru cariera lor de fotbaliști.”, a mai declarat Becali.

Ascultă interviul integral cu Victor Becali:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -