Vicepreședintele ANS privește optimist către competițiile din 2024: “Bugetul alocat sportului reprezintă o investiție în viitor!”

Gabriel Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a vorbit la emisiunea “Liga de Weekend” despre anul 2024, care se anunță extrem de important pentru sportul românesc.

Toncean spune că bugetele alocate Federațiilor în acest an reprezintă, de fapt, “o investiție în viitor”.

Jocurile Olimpice de la Paris și Campionatul European de fotbal, din Germania, reprezintă evenimentele sportive așteptate cu sufletul la gură de români, în acest an.

“Avem un an olimpic, un an 2024 în care Jocurile Olimpice de la Paris ne pot da șansa să ne pregătim și să fie o prefață pentru Los Angeles 2028.

De asemenea, avem de pregătit un Campionat European, fiindcă, după mulți ani, naționala de fotbal a României a reușit să se califice la Campionatul European.

Sigur, suntem conștienți că banii joacă un rol uriaș în sport și influențează activitățile tuturor ramurilor sportive. Bugetul alocat sportului ar fi, de fapt, o investiție în viitor.”, a spus Gabriel Toncean, la Sport Total FM.

Gabriel Toncean, vicepreședinte ANS
Gabriel Toncean, vicepreședinte ANS

Gabriel Toncean: “Să confirmăm tuturor că România a devenit o forță a culturismului mondial”

Gabriel Toncean a vorbit și despre obiectivele lotului național de culturism în acest an, în prim-plan cu Campionatele Europene, unde țara noastră a cucerit aurul în ultimii doi ani.

“În primul rând, trebuie să ne apărăm titlul de campioni europeni pe care l-am obținut în 2022 și 2023. Să vină anul 2024 în care să confirmăm tuturor că România a devenit o forță a culturismului și a fitness-ului mondial.

Și, sigur, ne pregătim pentru niște Campionate Mondiale care vor fi deosebit de grele. Pentru că vom avea masculinul în Iran, care este forța culturismului mondial. Iar femininul va fi la Tokyo, într-o cultură a sportului care crește de la an la an.”, a mai declarat Toncean.

“Campion în școală”, un proiect pentru viitorul sportului românesc

De asemenea, vicepreședintele ANS a oferit detalii și despre proiectul “Campion în școală”, care are ca scop promovarea sportului în rândul copiilor, prin organizarea de competiții sportive la nivel școlar.

“Este un proiect mai vechi, care face parte din planul de guvernare al actualei coaliții. Ca o colaborare între Agenția Națională pentru Sport și Ministerul Educației, s-a semnat un protocol în ceea ce privește proiectul ‘Campion în școală’.

Sunt mai multe competiții școlare, dedicate copiilor, care se vor desfășura pe plan local, județean și, ulterior, național. Cred că este un moment în care noi trebuie să punem accent și baza să fie pe copii, să investim în viitor, să avem răbdare și să credem cu certitudine că viitorul va fi asigurat. Sportul și educația provin din școală!”, a mai spus Gabriel Toncean.

Ascultă aici interviul integral cu Gabriel Toncean:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -