Ion Crăciunescu: “Kovacs e un arbitru cu calități, dar care plătește tribut unei atitudini incredibile. Dacă eram observator îi dădeam nota 3 sau 4, ceva catastrofal”

Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, a vorbit, în direct la Sport Total FM, în cadrul emisiunii Fluier Final cu Narcis Drejan, despre greșelile flagrante de arbitraj ale lui Istvan Kovacs în meciul Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CSU Craiova.

Istvan Kovacs e acuzat de covăsneni, dar și de oamenii din fotbal neimplicați la una dintre cele două echipe, că a greșit decisiv la mai multe faze în favoarea oltenilor: 2 penalty-uri refuzate, un al doilea cartonaș galben la Raul Silva și cartonaș roșu neacordat la Mitriță.

“Sunt de acord, e un arbitru care are calități, dar care plătește tribut unei atitudini incredibile, după părerea mea. Mă uit la el cât aleargă, la atitudine, arbitrii trebuie să fie impecabili din toate aceste puncte de vedere. El este arbitrul nr. 1 al României, el trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea. Să vadă și ăia de la județ și de la divizia C cum se arbitrează, dar ce oferă el… Eu dacă eram observator, aveam dubii dacă îi dădeam 3 sau 4. Și când în arbitraj iei 3 sau 4 e ceva catastrofal. Pe plan internațional când iei 5 e nenorocire. La 3 sau 4 te scoate direct, nici nu mai stă de vorbă cu tine.

Baremul terbuie să-l primească pentru că echipa gază a prestat pe teren cu un arbitru, dar ar trebui să plătească el, să impună federația, stai puțin, că avem o comisie de disciplină, intri la comisie și îți dă niște sancțiuni de te ustură pe gât. Nu numai bani, nu mai arbitrezi, plătești o anumită amendă că pătezi imaginea arbitrajului. Așa trebuie, dar pentru ei nu sunt asemenea reguli. De ce? Spune că comisia de arbitri e o comisie independentă. Da, trebuie să fie independentă, dar în subordinea unui for, care se numește federație și care îi stabilește regulile. Tu ești independent, dar trebuie să respecți anumite reguli, că suporți consecințele, dar în cazul unor abateri grave. Că se întâmplă, dar când se fac prea multe într-un meci, nu mai înțelegi nimic, repet, eu ținând cu Craiova. Toate lucrurile au o limită.

O să repet până când o să-mi zică lumea că sunt obsedat, că am ceva cu grecul ăsta (n.r.: Kyros Vassaras). Hai să ne lase în pace, să stea la el în țară să facă. O spun de un miliard de ori, m-am plictisit eu, cred că i-am plictisit și pe ascultători. Fraților, dați-ne un exemplu din altă țară, unde președintele e din altă țară. Dacă-mi dați un exemplu, eu nu mai vorbesc niciodată în viața mea. Dacă mi-i dați pe ăia de au fost prin Cipru, n-au fost președinți, au fost instructori și consilieri. La asta suntem unici în lume în fotbal”, a declarat Ion Crăciunescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -