Sportul Studențesc renaște! Eveniment special pregătit în Regie, pe 11 februarie: “Vrem să ne înscriem în sezonul 2024/2025!”

Sportul Studențesc a dispărut din peisajul fotbalului românesc în urmă cu câțiva ani, dar unii oameni au rămas atașați și nu au uitat de “Gașca nebună” din Regie. Unul dintre aceștia este Felix Pînga, avocat și secretar general al Asociației Suporterilor Sportul Studențesc București.

Felix, împreună cu alți suporteri și oameni de afaceri, vor să reînvie Sportul și să-l readucă în lumina reflectoarelor fotbalului românesc.

Primul pas va fi duminică, 11 februarie, ora 13:00, în ziua în care Sportul va sărbători 108 ani de la înființare. Evenimentul special va avea loc pe Stadionul Regie, iar Felix Pînga speră ca oamenii să vină în număr mare pentru a pune umărul la renașterea Sportului Studențesc.

Într-o intervenție telefonică la emisiunea “Liga de Weekend”, Felix a explicat în ce constă proiectul ambițios, în care se vor implica mai mulți oameni de afaceri din România.

Planul este ca Sportul, prin asocierea cu echipa unui fost junior din Regie, să fie înscrisă în Liga a 4-a în sezonul 2024/2025, iar apoi să promoveze treptat.

“Sportul Studențesc a fost în țara asta și, în special, în București și, mai ales, în sectorul 6, un promotor al sportului, al mișcării și al sănătății. Chiar dacă nu neapărat de performanță, dar foarte mulți copii din zona asta – Crângași, Militari, Drumul Taberei, Giulești -, au trecut prin Regie și foarte mulți sunt legați de tot ce a însemnat atmosfera Sportul Studențesc. 

Chiar dacă noi, de-a lungul timpului, n-am fost o mare masă de suporteri, Sportul a reprezentat și a avut anumite valori cu care a fost prezentat în presă, cu care a fost recunoscut, cum ar fi fairplay-ul, spiritul boem, universitar, ‘Gașca nebună”. Și ceea ce facem noi este că nu lăsăm acest spirit și această tradiție să moară.

Credem că avem o moștenire valoroasă. Ne uităm și spre viitor. Suporterii, chiar dacă n-au fost așa de mulți, s-au coagulat și, la momentul actual, în platformele sociale sunt deja mii de oameni care și-au dat interesul și au spus că Sportul a însemnat ceva pentru ei. Au zis că ‘ne dorim din nou Sportul Studențesc în iarbă!’.

De la anul, avem un proiect concret de colaborare cu echipa Sportul D&A, echipa unui fost junior de la Sportul, om de afaceri, care își dorește să se implice și să participe la campionat, începând din sezonul 2024/2025, sub denumirea Sportul Studențesc București.”, a declarat Felix Pînga, la Sport Total FM.

Felix Pînga, toate detaliile despre renașterea Sportului Studențesc: “Așteptăm punctul de vedere al FRF”

În continutare, cei care iubesc Sportul așteaptă răspuns din partea Federației, în ceea ce privește criteriul juridic.

“Așteptăm punctul de vedere pozitiv al FRF. Sunt anumite criterii pe care urmează să le îndeplinim, legate de procedurile juridice, de documentări. Echipa există, criteriul sportiv și financiar sunt îndeplinite. Partenerul este unul foarte serios cu care Asociația a început.

Există și alți oameni de afaceri care și-au manifestat intenția să vină alături de noi, când vom porni la drum. Ne dorim să nu rămânem la nivelul de Liga a 4-a și să promovăm. Și, în paralel, ne dorim să dezvoltăm o colaborare cu Academia Germană de Fotbal, actualul locatar al Stadionului din Regie.”, a continuat Pînga.

Felix Pînga a oferit detalii și despre stadionul din Regie, care în urmă cu câțiva ani ajunsese în paragină. Lucrurile s-au schimbat între timp, odată cu venirea Academiei Germane de Fotbal acolo. Felix spune că arena se află în “condiții optime”, la ora actuală, și așteaptă ca Sportul să se întoarcă “acasă”.

“Stadionul se află în condiții bune. Nu am putea spune încă excelente. Baza este făcută având un proiect din anii ’80. Acum, cerințele pentru un stadion modern sunt cu totul altele. Dar putem spune că sunt condiții optime, în clipa de față. Arena centrală este deschisă pentru a fi închiriată pentru a desfășura meciurile.

Vă așteptăm pe toți duminică, la ora 13:00, la sărbătoarea de 108 ani a echipei Sportul Studențesc!”, a încheiat Felix Pînga.

Interviul integral cu Felix Pînga poate fi ascultat aici:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -