Vești bune pentru tenisul românesc: Bucureștiul va organiza un turneu ATP 250 după o pauză de 7 ani. Ion Țiriac: “Am făcut eforturi uriaşe pentru a readuce această competiţie la Bucureşti”

Bucureștiul va avea din nou un turneu ATP 250, după ce acesta a dispărut din calendar în 2016. Fundația Țiriac va organiza competiția în perioada 15-21 aprilie 2024, iar premiile totale vor fi în valoare de 600.000 de euro

Turneul va avea loc în săptămâna a 16-a a calendarului ATP (15-21 aprilie 2024), în aceeași perioadă cu cele de la Barcelona (500) și Munchen (250), cel mai probabil la Centrul Național de Tenis.

“Am făcut eforturi uriaşe pentru a readuce această competiţie la Bucureşti şi a le oferi o şansă în plus tinerilor sportivi români să performeze în competiţii de talie internaţională. Ne bazăm pe reuşita de excepţie care s-a dovedit a fi competiţia WTA 125 desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis, anul curent, şi am încredere că turneul ATP 250 de anul viitor va fi un adevărat succes sub coordonarea aceleiaşi echipe”, a declarat Ion Țiriac, conform Agerpres.

Noul turneu de la București va lua locul celui de la Banja Luka, care, în fapt, era aceeași licență care a plecat de la București în 2016, când turneul a fost câștigat de Fernando Verdasco, și care îi aparține lui Ion Țiriac. În 2017, licența a fost mutată la Budapesta, pentru ca mai apoi la Belgrad, fiind organizat de familia Djokovic.

Turneul ATP 250 va deschide seria celorlalte turnee ITF organizate în 2024 de către Fundaţia Ţiriac, ca parte din circuitul de turnee Romanian Tennis Series. Acest circuit include şi turneul internaţional WTA Ţiriac Foundation Trophy, precum şi un turneu Challenger de tip ATP, care va avea loc la Braşov.

Seria de turnee din acest an se încheie săptămâna aceasta, la Arad, în incinta Bazei CS UTA, unde în perioada 24 septembrie – 30 septembrie se desfăşoară ultimul turneu ITF din seria de 6 turnee organizate anul acesta, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -