Vasile Stîngă trage un semnal uriaș de alarmă: “Nu mai există respect față de istoria handbalului românesc! Suntem ciuca bătăilor”

Vasile Stîngă a tras un semnal uriaș de alarmă în privința handbalului românesc. Fostul mare jucător de la Steaua și naționala României a realizat o analiză a handbalului din țara noastră, iar concluzia nu a fost deloc pozitivă.

În primul rând, Stîngă și-ar dori mult mai mult respect din partea actualilor conducători din handbal față de legendele care au scris istoria acestui sport în România.

De asemenea, Vasile Stîngă a atras atenția că Bucureștiul duce lipsă de săli de sport, iar din acest motiv echipe precum CSA Steaua sunt nevoite să joace în alte orașe.

“Suntem depășiți, așa mi s-a spus. Noi suntem altă generație, avem alte concepții, față de ei, care sunt cu handbalul modern. Asta e, ca și în politică. Vin unii noi, iar cei vechi sunt dați cu șutul afară. La fel și în sport. Nu mai este respect.

Ne chinuim să facem o sală de sport în București. Clubul Sportiv al Armatei, cel mai mare club, la un moment, din lume, n-are sală de sport. Avem secții de volei, baschet și handbal și jucăm prin provincie, la Chiajna sau chiar la Timișoara. Nu mai există respect față de sport. Nu mai există respect față de istoria handbalului. Și am ajuns unde am ajuns. Să ne bată toți, să fim ciuca bătăilor.”, a declarat Vasile Stîngă, la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM.

Vasile Stîngă a vorbit și despre faptul că tot mai multe jucătoare străine sunt aduse în campionatul României, în timp ce handbalistele autohtone, de mare perspectivă, evoluează prin ligile inferioare.

“O avem pe Lixăndroiu, interul stânga de la Slatina, care joacă în Liga a 2-a. După părerea mea, este o jucătoare de mare perspectivă. Dar joacă în Liga a 2-a!

Poate ar trebui limitat numărul de jucătoare străine la echipele din campionatul României. Trebuie făcut ceva ca să ieșim din impasul ăsta. La fete mai scoteam și noi capul în handbalul mondial. Acum ne-am dus și la fete exact ca la băieți.”, a continuat Stîngă.

Fostul mare handbalist, cu peste 260 de selecții la naționala României, a comentat și înfrângerea fetelor în fața Germaniei, scor 22-24, de la Campionatul Mondial.

Stîngă s-a arătat dezamăgit de prestația jucătoarelor lui Florentin Pera și a concluzionat spunând că echipa nu este matură și comite greșeli de începători.

“Totuși, fetele se califică la mondiale, la europene. Din păcate, cred că nu ne vom califica la Olimpiadă, care era obiectivul principal. Am avut ghinion cu Cristina Neagu că s-a accidentat. Dacă era Cristina în forma ei, poate era altă discuție.

În repriza a doua, s-a ratat enorm. Nu e de vină nici antrenorul, nici altcineva, ci numai jucătoarele. S-au făcut foarte multe greșeli de pasare. S-au greșit pase, atacuri forțate, chestii de genul ăsta care sunt greșeli de echipă începătoare.

Nu avem o echipă matură. Câteodată jucăm la ce o ieși. Nu suntem cu mintea pe teren. Ai 3-4 goluri avans… de ce te grăbești? Te grăbești și faci prostii. Sunt niște chestii… poate și de aia a apelat Pera la Cristina Neagu. A mai organizat jocul. Dar n-a putut din punct de vedere fizic.”, a mai spus Vasile Stîngă.

România este ca și eliminată de la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” au nevoie de o minune ca să obțină calificarea în sferturile de finală și, implicit, prezența la Jocurile Olimpice din 2024.

Ascultă aici interviul integral cu Vasile Stîngă:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -