Vasile Miruță: “Gândiți-vă dacă eram noi în grupa Ungariei, ce mai făceam? Dacă ne bate Ucraina, pentru noi e gata în proporție de 99%.

Vasile Miriuță a comparat naționala României cu cea a Ungariei înainte de debutul EURO 2024, explicând că tricolorii nu ar fi făcut față într-o grupă cu Germania, Elveția și Scoția.

Miriuță spune că are încredere în jucătorii români, chiar dacă ultimele amicale au arătat un joc slab, însă e de părere că un eșec în fața Ucrainei în prima partidă ar spulbera orice șansă a României de a trece mai departe.

“De arătat arătăm bine, marketing-ul a fost frumos, suporteri în tribune. Important e să arătăm la fel de bine și pe teren. Trebuie să fim realiști, nu să fim subiectivi, ne va fi foarte greu la ora actuală, după ultimele jocuri. Dar un campionat european e un campionat european, se vor schimba lucrurile, sunt sigur că jucătorii vor arăta altfel, alt joc față de ultimele două cu Bulgaria și Liechtenstein, sunt sigur de asta. Am încredere în băieți, sincer, chiar dacă, încă o dată, teoretic vorbind, nu prea avem șanse, dar jucătorii vor arăta altfel și, de ce nu, să sperăm într-o victorie cu Ucraina. Dar un început bun, cu un egal, nu va fi rău pentru noi. E foarte important, dacă ne bate Ucraina, pentru noi e gata în proporție de 99%.

Trebuie să spunem oamenilor, suntem români, dar dacă te bate Ucraina, 99% venim spre casă. Să sperăm că va fi altceva, cu toate că e foarte, foarte greu. Toată lumea zice că putem bate Slovacia, dar și ei au 4-5 jucători individuali foarte buni, de Belgia nu mai vorbim. Ucraina am văzut e forță este, ce jucători au, chiar dacă au avut probleme la baraj. Important e să nu pierdem primul joc.

Gândiți-vă dacă eram noi în grupa Ungariei, ce mai făceam? Ungaria zic că are șanse să bată Elveția și Scoția. Au arătat foarte bine, chiar dacă au pierdut în Irlanda, au arătat și arată foarte bine. Îi văd calificați în dauna Elveției și a Scoției. Au jucători importanți”, a declarat Miriuță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -