Daniel Isăilă, despre participarea la EURO: “Am văzut interviurile jucătorilor și nu prea mi-a plăcut așa, m-a deranjat puțin că au invocat foarte mult norocul”

Daniel Isăilă, care a semnat recent un nou contrac în Emiratele Arabe Unite cu Khorfakkan, a analizat, în direct la Sport Total FM, declarațiile tricolorilor înainte de debutul de la EURO 2024.

În opinia antrenorului, jucătorii români au invocat mult prea mult norocul pentru partidele din grupe, iar acest lucru nu ar fi benefic pentru națională. Isăilă spune că tricolorii trebuie să iasă din zona de confort, fiind vorba de un turneu final, mult mai dificil decât preliminariile.

“Nu joacă statisticile, eu sper acum, că am văzut și interviurile jucătorilor și nu prea mi-a plăcut așa, m-a deranjat puțin că au invocat foarte mult norocul. Păi noroc am avut cu carul în preliminarii, nu putem să așteptăm să avem noroc. Norocul ți-l mai faci. Norocul va ține cu cei puternici și cu cei care persistă și care muncesc, se sacrifică. Nu poți să zici că n-au făcut-o, dar vor trebui s-o facă mai mult, să iasă din zona de confort și să treacă la nivelul următor pentru că un turneu final e mai dificil decât ce s-a întâmplat în preliminarii.

E normal să te pună în gardă, să te îngrijoreze (n.r.: jocul slab din meciurile amicale) pentru că așa cum ai spus, sunt adversari mai slab cotați, s-a dovedit nu o dată că nu mai există meciuri ușoare și asta am simțit-o de foarte multe ori pe pielea mea. Nu este ușor să întâlnești un adversar arțăgos, care se baricadează pe 2-3 linii, care se sacrifică, aleargă. Îți trebuie lucididate, valoare, răbdare să desfaci astfel de apărări, calitate. Toate statisticile sunt exemple la ceea ce am făcut cu echipele de club în ultimii ani în competițiile europene. Nivelul la care, din păcate, au ajuns să joace jucătorii noștri în străinătate, la echipele unde joacă. Ăsta cred că e un minus mare pentru noi. Am spus-o întotdeauna, calitate, talent, avem. Din păcate mental cred că avem probleme, cedăm în momente dificile”, a declarat Isăilă.

România debutează la EURO 2024 pe 17 iunie, contra Ucrainei, de la ora 16:00, pe Allianz Arena din Munchen.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -