Vasile Câtea: “Am obținut un titlu eruopean și 5 medalii de argint la Campionatul European de Box. Acum este vremea de culesul roadelor”

Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 5 octombrie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre Campionatul European de Box de la Montesilvano. 

,,Ieri s-a încheiat Campionatul European de juniori de la Montesilvano (Italia), s-a încheiat fericit pentru că România a obținut un titlu european și încă 5 medalii la acest turneu. Campionatul European de Box pentru juniori băieți și fete s-a desfășurat zece zile în orașul Montesilvano din Italia.

Ieri a fost finala între românca noastră, campioana en-titre, campioana din Georgia, Amalia Niță, care a învins sportiva gazdă, practic singura sportivă care o aveau și italienii în finală. A fost un meci fără dubii în partea cui a înclinat balanța, Amalia a făcut un meci mare, ne-a făcut fericiți pe toți și și-a păstrat titlul practic de campioană și de regina categoriei de 66 de kg. Este foarte bună pe categoria ei, dar i-a fost și desemnat titlul de cea mai tehnică sportivă a campionatului. Sportiva este pregătită la CSM Tulcea, pregătită de tatăl ei și la lotul național de familia celebră Adrian și Mihaela Lăcătuș. 

Acum este vremea de culesul roadelor. Noi am început în 2018 după perioada noastră celebră de nefinanțarea, iar atunci de la începutul anului am început să ne apucăm de treabă de la temelii, adică de la copii și juniori, iar în vremurile de astăzi am ajuns la maturitate, deci cei care erau juniori în 2018, acum ajung la seniorat și sperăm să-și facă datoria și să confirme așa cum au confirmat pe tot acest parcurs de juniori și tineret, să confirme și la seniori, mai ales că anul viitor avem o miză enorm de mare, JO Europene din Polonia, care sunt criteriu de calificare la Paris în 2024. La fiecare categorie va fi o cotă de locuri, în principal cine va lua medalie automat va fi calificat din partea Europei la JO.

Nu putem avea loturi complete, pentru că de abia au făcut pasul copii care am investit în ei în anul 2018, probabil undeva din cele 13 categorii care sunt olimpice, vom face deplasarea cu 10 sau 11 sportivi și băieți, și fete, pentru că sunt 7 locuri la băieși și 6 la fete”, a spus Vasile Câtea la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -