Valeriu Iftime: “Mi-ar conveni mai mult în play-out, din perspectiva banilor. Ai șansa de a juca în Europa”

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, spune că lupta la mijlocul clasamentului e una deschisă, multe echipe aflându-se într-un interval de doar câteva puncte, dar că ar prefera să joace în play-out.

Iftime a motivat declarația prin faptul că este foarte greu ca echipa sa să prindă locul 3 într-un eventual play-off, astfel că locul de baraj pentru cupele europene din play-out este mult mai ofertant din punct de vedere financiar.

“Eu am spus că mi-ar conveni mai mult să fiu în play-out, dacă mă gândesc din perspectiva banilor câștigați. Adică azi sunt 5 echipe în România pe care e greu să le depășești, cel puțin în momentul ăsta la punctele pe care le fac. E greu, asta înseamnă că nu te poți clasa pe locul 3 ca să poți juca un baraj măcar. Eu cred că banii adevărați sunt în cupele europene, adică oricum mai mulți decât orice loc 6 din Liga 1. Îți dă o stabilitate și o odihnă mentală a jucătorilor că suntem în play-off și nu mai retrogradăm. Restul nu e niciun câștig, câștigul e al publicului că vede meciuri împortante la Botoșani și din punct de vedere financiar, că mai câștigi bani din organizarea meciului. Pe când locul 7-8 îți dă o șansă, e adevărat că e greu, ai șansa de a juca într-o cupă europeană. Orice meci de cupă europeană îți aduce 200 și ceva de mii de euro, dai primă jucătorilor și tot rămân 100.000 în club. Tot pentru jucători, nu pentru altceva, dar e o rețetă financiară bună acolo”, a declarat Valeriu Iftime, la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -