Turneul ATP 250 Tiriac Open e gata de start, după 8 ani de pauză. Cum arată tabloul și cine sunt jucătorii care vor evolua la București

Tragerea la sorți a tabloului principal al ATP 250 Țiriac Open, turneu care revine la București după o pauză de 8 ani, a avut loc la Năstase-Marica Sports Club, în prezența lui Ion Țiriac, Nadiei Comăneci, Ciprian Marica și Denis Shapovalov, fost ocupant al locului 10 ATP. 

Nume mari la start  

Canadianul este prezent pe tabloul principal de la ATP 250 Țiriac Open 2024, alături de alți jucători importanți din circuitul mondial. Principal favorit al întrecerii este Francisco Cerundolo (22 ATP), iar cap de serie numărul 2 este Tallon Griekspoor (26 ATP).  

Alți jucători cu un CV impresionant prezenți pe tabloul de la ATP Țiriac Open 2024 sunt fostul triplu câștigător de Grand Slam, elvețianul Stan Wawrinka, precum și francezul Richard Gasquet, care a adunat de-a lungul carierei 956 de săptămâni consecutive între primii 100 de jucători ai lumii.  

Francisco Cerundolo (1) – tur liber
Richard Gasquet – Federico Coria
Luca Nardi – Thiago Seyboth Wild
Luciano Darderi – Mariano Navone (5)
Sebastian Korda (3) – tur liber
Thanasi Kokkinakis – jucător din calificări
David Goffin – Miomir Keckmanovic
Pedro Martinez (8) – jucător din calificări
Lorenzo Sonego (6) – Joao Fonseca
Aleksandar Kovacevic – jucător din calificări
Hugo Gaston – Arthur Rinderknech
Alexandro Tabilo (4) – tur liber
Nuno Borges (7) – Stan Wawrinka
Corentin Moutet – Denis Shapovalov
Marton Fucsovics – jucător din calificări
Tallon Griekspoor (2) – tur liber

Turneul revine la București după o pauză 8 ani  

Ultima ediție a competiției organizată la București a avut loc în 2016, iar acum ATP Țiriac Open 2024 revine în capitala României. 

Am adus turneul înapoi. Îl vom avea și anul viitor, probabil tot aici la Năstase-Marica Sports Club. E cel mai bun turneu pe care l-am avut. E sold-out la un turneu de 250.”, a declarat Ion Țiriac.  

Revenit după mai multe accidentări, Denis Shapovalov și-a exprimat bucuria să participe pentru prima dată la ATP Țiriac Open.  

“Este prima mea vizită în România, sunt fericit să mă aflu aici. Sper să fiu sănătos, să câștig câteva meciuri și să revin în formă. Abia aștept să descopăr Bucureștiul.”, a spus Shapovalov, la conferința de presă de sâmbătă.    

Punctele și premiile turneului ATP 250 Țiriac Open, 2024 

Turneul ATP 250 Țiriac Open va oferi un total de 250 de puncte ATP câștigătorului, alături de premii în valoare de 580.000 de euro. Premiile aferente câștigătorilor turneului de simplu și de dublu sunt distribuite astfel: 

Premii pentru câștigătorii la simplu: 

  • Câștigător: 250 de puncte ATP și 88.125 de euro
  • Finalist: 150 de puncte ATP și 51.400 de euro

Premii pentru câștigătorii la dublu: 

  • Câștigători: 250 de puncte ATP și 30.610 euro
  • Finaliști: 150 de puncte ATP și 16.380 euro

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -