Attila Szabó, fostul campion al României la lupte care n-a fost lăsat să meargă la Jocurile Olimpice: “Sunt cicatrici care nu se vor vindeca niciodată”

Attila Szabó și-a spus povestea de viață impresionantă în direct la Sport Total FM. Invitat la emisiunea “Trafic Sport”, moderată de Horațiu Sima și Răzvan Toma, fostul luptător a vorbit despre “cicatricile care nu se vor vindeca niciodată”.

Szabó a avut un început fulminant în carieră. A început să practice luptele la 16 ani, iar după numai 6 luni a devenit campion național.

Ulterior, Attila și-a mai trecut în palmares un trofeu suprem în România și visa să participe la Jocurile Olimpice. Deși era eligibil să meargă la Olimpiadă, antrenorul federal Ion Corneanu s-a opus selecției sale. Cu altă ocazie, oficialii Federației au preferat să nu trimită niciun luptător român la Campionatele Mondiale, deși Atilla Szabó era, din nou, eligibil.

Szabó a povestit că muncea din greu la antrenamente, însă eforturile sale nu erau răsplătite cu participări la turneele internaționale. Din acest motiv, a hotărât să plece din țară.

A revenit în România după un timp, a început să exceleze în agricultură, iar în 2013 a fost convins de un prieten să participe la Campionatul Mondial de lupte pentru veterani. Și astfel, în numai 5 ani, numărul medaliilor câștigate de Attila a ajuns la 10.

“Făceam exact ce mi se spunea la antrenamente, fără să fiu controlat sau verificat. Dacă era nevoie, făceam și în plus. Duminica alergam de unul singur prin pădure. Voiam să fiu acolo și să reușesc. Numai că fostul antrenor mi-a pus capac. 

Am reușit să demonstrez că eu cunoșteam destul de bine disciplina. Am dovedit-o. La vârsta de 27 de ani am cerut să plec în Ungaria, când am văzut că stau pe loc. Nu s-a putut să plec. Umblam cu pașaportul la raport și ceream să plec.

Abia pe la 31 de ani am reușit să plec. Atunci am și ieșit ultima oară campion în România. Nu m-au dus la Campionatele Mondiale din Italia. Se schimbase atunci democrația și, decât să mă ducă pe mine, au preferat să nu ducă pe nimeni la categoria mea. Asta e, nu se mai pot repera. Dar sunt cicatrici care nu se vor vindeca niciodată. Dar mi-am văzut de treabă mai departe.”, a povestit Atilla Szabó, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Attila Szabó:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -