Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon, a fost invitat la Sport Total FM: “Prezența la Jocurile Olimpice e obligatorie”

Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon, a fost invitatul lui Horațiu Sima și Răzvan Toma la emisiunea “Trafic Sport”.

Stoica a vorbit, pe larg, despre activitatea și planurile de viitor ale Federației pe care o conduce.

România are șanse foarte mari să fie reprezentată de un sportiv la proba de triatlon de la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară. Ar fi a doua participare consecutivă pentru țara noastră, în 10 ani de activitate a Federației.

În plus, Vlad Stoica a oferit detalii și despre proiectul TriKids, care va avea un rol extrem de important în dezvoltarea triatlonului în România.

“În primul rând, avem un sportiv eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Acum este într-o poziție foarte bună de calificare și e puțin probabil să-i mai poată lua cineva locul. Pentru noi ar însemna enorm, ar însemna a doua participare consecutivă la Jocurile Olimpice, în doar 10 ani de activitate a Federației.

Și chiar dacă, la această ediție, nu avem pretenții la medalie, faptul că vom fi prezenți printre puținele Federații calificate, 13-14 la număr, este extraordinar. Planurile noastre mari sunt pentru viitor, pentru generația pe care o avem acum la categoria juniori. Putem să fim ambițioși pentru Los Angeles. Dar prezența la Paris este obligatorie.

Foarte important este proiectul pe care îl avem la categoria de copii. Se numește TriKids, cu 17 etape naționale, unde așteptăm o participare de aproximativ 1.700 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Practic, de aici vom crea fundația pentru următoarele Jocuri Olimpice după Los Angeles. E foarte important să construim pentru viitor. Viitorul a început ieri. Acesta e cel mai important proiect al Federației.”, a spus Vlad Stoica, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Vlad Stoica:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -