Trupa Taiga Dream va concerta în deschiderea Pyogenesis

Trupa Taiga Dream, compusă din Diana, Andrei și Daniel, au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 15 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre concertul Pyogenesis în România. Din trupă mai face parte și toboșarul Pasha, dar care nu a putut fi prezent în emisiune.

Pyogenesis va concerta în România, marți, 29.11.2022, în Cluj-Napoca la Flying Circus, iar miercuri, 30.11.2022, în București la Club Quantic.

În deschiderea concertului de la Cluj va cânta KATARA (melodic death metal din Arad, ultimii câștigători ai Wacken Metal Battle România), în timp ce trupele bucureștene OHHIMARK (prog-alternative rock) și TAIGA DREAM (post metal alternativ instrumental, o nouă trupa în peisajul underground-ului Capitalei, la debut) vor concerta în cadrul concertului din București.

Considerată a fi printre inventatorii gothic metalului la începutul anilor ’90, trupa Pyogenesis a jonglat întotdeauna cu diverse stiluri muzicale, trecând pe rând sau simultan prin alternative metal, steam punk sau gothic rock.

După ce în anii ’90 trupa a fost semnată cu celebrul label Nuclear Blast, a concertat pe scenele marilor festivaluri și a lansat o serie de albume extrem de apreciate și în România.

,,Este debutul nostru LIVE și ne bucurăm foarte tare să cântăm în compania Pyogenesis, adică să deschidem concertul și alături de Ohhimark, suntem entuziasmați de acest eveniment.

Eu de exemplu am fost cumva de mic așa ‘in to music’, ascultam cam tot ce ascultau părinții mei prin casă, tot ce prindeam la TV, apoi am descoperit și mai tare muzica și dacă ar fi să-i mulțumesc cuiva este unchiul meu Horia, care are o colecție impresionantă de discuri care m-am pus să le ascult foarte hotărât când eram prin liceu. Am ascultat tot felul de trupe, de la clasic rock și progressive, și cumva m-au ajuta să mă formez. Cu cât am înaintat în vârstă am început să ascult din ce în ce mai multă muzică și mai diversă, de la pop, jazz, my fusion, progressive, am fost un copil care a crescut și cu multă alternative metal.

La chitară m-am apucat singur să învăț, pe o chitară acustică care era destinată surorii mele, dar ea nu a cântat niciodată și așa m-am apucat eu. Chestia este că eu m-am apucat târziu, prin facultate pe la 19 sau 20 de ani. Sunt autodidact, mi-a plăcut foarte mult, m-am menținut și mi-a plăcut să cânt mult chestii ale trupelor cunoscute. Apoi, încetul cu încetul am început să compun chestiile mele, reefuri, ritmuri, apoi am început să devin foarte interesat de ritmuri și de cum se combină tobele cu chitara. Eu sunt un mare fan al tobelor și tot ce poate să facă un tobar prin folosirea de ritmuri mai neobișnuite, timesignature în afară de cele standard, sunt mai deosebite și mai ciudate, mai spre progressive. Trupa noastră este influențată cumva de post-metal, alternative metal și progressive, și poate că și ceva stoner metal.

Avem patru piese lansate pe youtube, dar odată ce ne vom lansa albumul vom urca piesele și pe celelalte platforme pentru ascultătorii noștri. Mai avem încă patru piese în lucru, adică le-am înregistrat, am terminat trackingul și acum sunt în faza de mix și master aproape, probabil că vor fi lansate la începutul anului viitor. Vom vedea exact ce și cum, și cu ce eveniment le vom asocia. Sunetistul nostru este Andrei Spătaru, celebrul Oase, este foarte bun pe producție și face o treabă excelentă”, a spus Daniel.

Diana a moștenit rock-ul de la tatăl său

,,Eu am început cu chitara pe la 14 ani, dar ideea este că eu începusem să ascult rock undeva prin clasa a 5-a când am descoperit rockul și îmi plăcea foarte mult când ascultam chitara electrică și am zis să încerc și eu să cânt, de ce nu aș putea și eu. Inițial am început cu o chitară clasică, mi-au cumpărat părinții mei de Crăciun mi se pare, iar după am trecut pe electrică și am încercat inițial să învăț de pe youtube, dar nu am reușit și am luat niște cursuri. Ulterior după ce am făcut câțiva ani cursuri am continua eu singură și după am zis că trebuie să și compun, am căutat și niște proiecte, având la activ mai multe proiecte care au început în sala de repetiții și s-au terminat tot în sala de repetiții, nu a fost ceva foarte longeviv și după i-am cunoscut pe ei și am zis să încercăm un proiect pentru a face ceva. Eu am preluat de la părinți chestia aceasta, tatăl meu este cu AC/DC, mă rog, rock din acesta vechi în mare parte, Led Zeppelin și așa mai departe. Prima piesă era cu Evanescence, cu ei am început eu să ascult. Mi-a plăcut foarte mult, eram așa de surprinsă, iar apoi am căutat din ce în ce mia mult și am început să ascult Linkin Park și așa am ajuns la progressive”, a spus Diana.

Tinerii sunt entuziaști că vor avea ocazia să cânte pe scenă împreună la mai puțin de doi ani de la reuniune. 

,,Eu am început prin liceu să cânt la chitară inițial, după care am trecut la bass, după ce mi-am dat seama că îmi place mai mult. Ascultând melodiile mi-am dat seama că îmi place mai mult partea ritmică și groveul piesei decât artificiile de la chitară sau acordurile. Am studiat cu profesor, n-am fost autodidact, dar după aceea n-am mai studiat cu profesor și am începu să continui singur. Ei cântau de ceva timp cânt am apărut și eu în peisaj, Daniel și Diana cântau de ceva timp, după care s-au întâlnit și cu Pașa. Toboșarul nu a putut fi cu noi din păcate, poate ne ascultă în acest moment.

O să cântăm ceva mai mult decât cele patru piese pe care le-am lansat și încă patru piese pe care le vom hotărî atunci. 

Ne bucurăm de această clipă și ne bucurăm că vom avea un concert împreună pentru că suntem în această formulă cam de doi ani. A fost și pandemia, dar acum chiar ne bucurăm că putem să și cântăm, și le luăm pas cu pas”, a spus Andrei.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -