Titi Aur, despre prețurile mari la RCA: “Facem daună mare, plătim primă de asigurare mare. Suntem pe primul loc la sânge pe șosea”

Titi Aur, fost campion de raliu și expert în conducere defensivă, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre prețurile tot mai mari la asigurările RCA și despre problemele financiare ale unora dintre cei mai mari jucători pe piața de asigurări din România.

În opinia lui Titi Aur, prețurile la primele de asigurare nu pot fi mici, în condițiile în care România stă extrem de prost în ceea ce privește accidentele rutiere.

“Din păcate răspunsul meu nu e prea populist, dimpotrivă. Poate să spună cineva că-s omul asiguratorilor sau asigurărilor și că sunt al ASF-ului sau alte interpretări. Perspectiva mea e în felul următor: facem daună mare, plătim primă de asigurare mare. Nu avem cum să stricăm mult, dar să plătim puțin. Suntem pe locul 1 în Europa de departe raportându-ne la orice criteriu, la populație, la kilometri parcurși, la kilometri de drum, la ce vrem noi. Suntem pe ultimul loc la siguranță rutieră, pe primul loc la sânge pe șosea, la morți și la răniți. România plătește 3,3 miliarde de euro pe an costuri sociale ca urmare a victimelor accidentelor rutiere și încă 1,5 miliarde de euro ca daune pe care le vom face noi toți șoferii din România. Atât timp cât vom face daună mare, vom plăti primă de asigurare mare.

Vin sindicatele și spun că avem salarii mici, de ce să plătim asigurare mare? Păi uite pentru că prima de asigurare este direct proporțională cu dauna, nu cu salariul. Adică dacă strici o aripă de Mercedes sau de Renault sau de Fiat sau de Ferrari, sau că lucrezi la Luxemburg sau la București sau la Suceava, aripa aia tot atât costă. Asiguratorul trebuie să plătească fie că am salariu mic sau de 7 ori mai mare în Luxemburg, costul e același. Singura soluție pentru a plăti o asigurare mai mică este să stricăm mai puțin, adică să facem accidente mai puține. Așa o văd eu, așa cred”, a explicat Titi Aur.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -