Răzvan Raț: “Cu Andorra ne puneam doar problema scorului. Acum, oricât de optimist ai fi, ai o rezervă, înainte nu o aveam”

România debutează azi cu Andorra în preliminariile pentru EURO 2024, în deplasare, de la ora 21:45.

Răzvan Raț, fost jucător cu 113 selecții în echipa naționala, spune că la începutul fiecărei campanii de calificare există speranță, doar că acum meciurile sunt tot mai grele și nu ne mai putem considera câștigători dinainte cu echipele mici, așa cum se întâmpla acum 20 de ani.

“Speranța este de fiecare dată când începe o campanie de calificare, de fiecare dată avem speranțe și e normal când e un nou început. E ca la o echipă de club, poți să pierzi meciuri, ești supărat săptămâna respectivă, apoi duminică ai o nouă oportunitate să fii vesel.

Speranțele există, nu mai avem acea anvergură, nu mai avem acea încredere în noi, în valoarea noastră și în ceea ce putem noi să livrăm, din varii motive. Trebuie să fim foarte corecți în a ne evalua poziția la momentul ăsta și suntem în poziția în care nu mai putem spune că suntem câștigători dinainte cu Belarus. Spus că asta ne puteam permite acum 20 de ani sau mai mult. Cu Andorra se punea doar problema scorului, nu era o problemă dacă îi băteam. Se punea problema scorului, câte le dăm peste 3 sau peste 4. La momentul ăsta, cu tot respectul, nu putem să mai avem “aroganța” să spunem câte le dăm peste 3. În sufletul fiecărui suporter, oricât ai fi de optimist, ai o rezervă și cu Andorra, pe care înainte nu o aveam”, a declarat Răzvan Raț, la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -