Stejarii, făcuți praf după umilința de la Cupa Mondială de rugby: “Africa de Sud nu a avut milă!”

Naționala de rugby a României, cunoscută sub numele de “Stejari”, se confruntă cu critici dure și dezamăgire profundă în urma unei înfrângeri devastatoare suferite în al doilea meci al Cupei Mondiale de rugby din acest an. Echipa românească a fost sancționată dur de presa internațională după ce a fost învinsă de Africa de Sud cu un scor copleșitor de 0-76 în grupa B a competiției.

Această înfrângere dramatică îi marchează pe “Stejari” drept prima echipă care a rămas fără niciun punct marcat în această ediție a Cupei Mondiale, în timp ce adversarii lor din Africa de Sud au demonstrat o superioritate zdrobitoare. Este deja a treia înfrângere drastică pentru echipa românească, prima având loc în fața Irlandei, cu un scor de 8-82 în primul meci al competiției.

Presa internațională nu a fost indulgentă cu România în urma acestei umilințe. Cei de la L’Equipe au remarcat: “Africa de Sud nu a avut milă de România. Românii nu au părut capabili să opună rezistență în fața campioanei mondiale en-titre.” BBC a titrat și ei: “Africa de Sud a năucit România.”

Jurnaliștii din Africa de Sud au fost sarcastici în comentariile lor, subliniind faptul că România a devenit o parte din istoria negativă a rugby-ului. Aceștia au scris: “România și-a obținut locul în istoria rugby-ului. ‘Stejarii’ nu au reușit să obțină niciun punct împotriva ‘Gazelelor’ și s-au asigurat că fiecare ediție a Cupei Mondiale de Rugby a avut cel puțin o echipă care nu a punctat deloc de-a lungul celor 80 de minute.”

Reacția pe rețelele de socializare nu a întârziat să apară, cu mulți fani ai rugby-ului exprimându-și frustrarea și dezamăgirea. Unul dintre fani a afirmat: “Africa de Sud a agresat pur și simplu naționala României. Un astfel de duel nu pare drept.” Un alt comentator a spus: “Africa de Sud tocmai a administrat singura victorie la 0 de la această Cupă Mondială. E jenant și așa ceva ar trebui interzis. Sper ca România să obțină ceva măcar din meciul cu Tonga.”

Pentru echipa României, drumul în Cupa Mondială de rugby este departe de a fi ușor, dar speranțele și sprijinul fanilor rămân în continuare puternice în ciuda acestei înfrângeri dure. Ei așteaptă cu nerăbdare următoarele meciuri și speră că echipa lor va reuși să-și revină și să ofere prestații mai bune în viitorul apropiat.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -