Stadionul “Arcul de Triumf” va trece în proprietatea FRR. Alin Petrache: “Nu i-am înțeles pe cei de la fotbal. Parcă ar fi ultima zi de trăit și e ultimul stadion pe care trebuie să jucăm”

Discuțiile privind Stadionul “Arcul de Triumf” și proprietarul acestuia după modernizare par să se apropie de sfârșit, după ce ministrul Eduard Novak ar fi promis că arena va trece înapoi la Federația Română de Rugby.

Alin Petrache, președintele FRR, a explicat, în direct la Sport Total FM, situația stadionului, care a aparținut federației și care a fost cedat Companiei Naționale de Investiții înainte de EURO 2020, pentru a fi refăcut.

Între timp, Ministerul Sportului a vrut să intre în posesia arenei, iar echipele de fotbal și-au exprimat dorința de a juca pe “Arc”, însă FRR s-a opus de fiecare dată, spunând că terenul aparține rugby-ului încă de pe vremea Regelui Carol.

“Avem o promisiune clară că ceea ce a fost al rugby-ului se întoarce la rugby, în folosință gratuită timp de 49 de ani. Chiar vreau să mulțumesc ministrului și mai ales vicepremierului Kelemen Hunor care a fost de acord cu acest lucru. Pentru echipele naționale acest stadion să fie cu folos, pentru pregătire, peentru a performa și pentru a aduce rezultatele frumoase pe care le putem face.

Acest stadion a fost donat de Regele Carol rugby-ului românesc și de 113 ani ne desfășurăm activitatea acolo. Este un stadion pentru care ne-am bătut foarte tare, mai ales pentru a arăta cum arată azi. Știți foarte bine că e proiectul FRR, a durat aproape 10 ani de zile această mică reconstrucție sau refacere a ceea ce regăsim azi. Am avut un stadion național unde ne desfășuram toți activitatea, dar în clipa în care a venit propunerea din partea domnilor Mircea Sandu și Mihalache, la vremea aceea, înainte să se depună candidatura pentru EURO 2020, bineînțeles că ne-am pus la aceeași masă și am dat aceste terenuri pentru a fi folosite la acest turneu minunat pe care l-am avut aici, poate unul dintre cele mai frumoase fotbalistice. Aveau nevoie de cele 3 stadioane, pentru a primi acel punctaj pentru țara organizatoare.

De fiecare dată simțim presiune și presiunea e în continuare din partea fotbalului. Nu am înțeles de fiecare dată de ce își doresc cei de la fotbal, parcă ar fi ultimul stadion de pe Pământ, suntem în ultima zi de trăit și e ultimul stadion pe care trebuie să jucăm. Noi am fost mereu deschiși și suntem deschiși în continuare, cu siguranță vom putea organiza, așa cum am organizat și în trecut, naționala U23 a jucat acolo, finala campionatului de fotbal feminim s-a jucat pe Arcul de Triumf, tir cu arcul, oină și multe alte sporturi au venit și și-au desfășurat activitate acolo. O pot face în continuare în clipa în care noi avem oportunitatea de a face lucrurile astea, avem totuși 13 echipe naționale, toate prinse în pregătiri, în participări la CE și CM, abia ne descurcăm și noi cu acest stadion”, a declarat Alin Petrache.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -