Sorin Cîrțu a dezvăluit motivul pentru care nu a antrenat niciodată în Orientul Mijlociu. “D-aia l-am admirat mult pe Ilie Balaci, cu viața pe care a dus-o la arabi”

Sorin Cîrțu a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre Cupa Mondială din Qatar, și despre primele jocuri, spunând că echipele din Orientul Mijlociu și Africa, precum Arabia Saudită, Tunisia sau Senegal vor avea un cuvânt important de spus.

Fostul antrenor a dezvăluit că a avut multe oferte din Golf de-a lungul carierei, însă nu le-a dat curs, din mai multe motive. Unul dintre ele este legat de boala hepatitei C, pe care Sorin Cîrțu a avut-o, dorind astfel să se ferească de anumite zone geografice, iar un altul este legat de depărtarea de familie, pe care nu o concepe.

Cîrțu spune că l-a admirat din acest punct de vedere pe marele Ilie Balaci, care a antrenat mulți ani în Arabia Saudită, Qatar, Dubai sau Tunisia.

“Am avut oferte din Golf, dar am evitat. N-au venit în momente în care n-aveam echipă, ca să mă tenteze. Am fost mereu cu frâna de mână trasă, dacă am avut hepatita C, eram obligat sau așa îmi propuneam eu, să am grijă, să evit să merg. Unul dintre motive ăsta este și era dominant. Când am semnat în Kazahstan, mi-am retras semnătura, că m-am gândit cât de greu era, departe de casă, foarte greu cu legăturile să vin în țară. Inseman un an să nu ajung în țară.

Am avut contracte bune aici, n-am fost forțat de împrejurări. Nu prea sunt făcut pentru a merge în străinătate, să mă rup de familie. D-aia eu l-am admirat mult pe Ilie Balaci, cu viața lui pe care a dus-o la arabi, cu activitatea lui. A câștigat tot, a știut să le gestioneze orgoliile, personalitatea, s-a descurcat super. Eu am avut peste 500 meciuri antrenate în Divizia A, dar nu știu dacă aș fi putut să mă descurc ca el acolo. E diferit, e lumea arabă, iar în general antrenorii români de acolo aveau oferte. Dar unii s-au și descurcat, Olăroiu, Isăilă, e greu să lucrezi acolo”, a declarat Sorin Cîrțu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -