Sorin Cârțu nu e impresionat de EURO 2024: “Au fost multe meciuri care s-au decis pe greșeli individuale”

Sorin Cârțu a făcut o analiză a Campionatului European din Germania și a ajuns la concluzia că, până în acest moment, spectacolul a lipsit.

Fostul mare jucător și antrenor din Bănie și-ar fi dorit să vadă mai multe driblinguri din partea jucătorilor cu cote de piață uriașe.

Cârțu s-a arătat dezamăgit, în special, de jocul Angliei și Franței, două dintre favoritele la trofeul EURO 2024.

Sorin Cârțu consideră că și România a ratat multe oportunități de a marca, referindu-se în special la Dennis Man:

“Nu a fost un EURO care să te extazieze. Au fost multe meciuri care s-au decis pe greșeli individuale. S-au dat 9 atugoluri. Mi se pare mult pentru un turneu ca acesta, de elită. Am văzut și niște echipe care nu m-au încântat. Mă refer la Anglia, la Franța. Nu au un joc care să scoată în evidență valoarea jucătorilor de care dispun și faptul că sunt considerate favorite.

Nu mai vezi jucători care să scoată adversarii din joc pe axul central. O fac doar prin lateral. Nu mai vezi și tu jucători de tipul lui Del Piero sau Zidane. Cum era chiar și la noi Hagi. Dacă nu sunt driblinguri, parcă îi lipsește ceva meciului, indiferent cât ar fi de disputat.

Mă uitaș și la Man. A avut niște situații… Putea să iasă în evidență. Mă refer la faza când a scăpat singur cu portarul belgienilor. Putea să se prefacă că trage și se întorcea pe piciorul stâng. Ieșea o fază senzațională. Și în meciul cu olandezii, când a primit o pasă de la Stanciu, la 11 metri. A venit și dat prost în minge. Putea să facă o pivotare să scoată advesarul din joc. Dar nu sunt preocupați de treburile astea, vor să dea imediat.”, a spus Sorin Cârțu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -