Sorin Cârțu: “40 de ani am dedicat Craiovei. Încă aștept pe unul care să aibă activitatea mea și cu reușitele pe care le-am avut”

Sorin Cârțu a anunțat să se retrage din fotbal, după mai bine de 50 ani de activitate, fie că vorbim de cariera de fotbalist, antrenor sau de conducător, funcție pe care a ocupat-o în ultimii ani la CSU Craiova.

În direct la Sport Total FM, fostul președinte al Craiovei a vorbit despre toate activitatea sa fotbalistică, a rememorat episoade interesante din carieră și a făcut o analiză a clubului din Bănie, unde a petrecut aproape 40 de ani, în diferite calități.

“Mă voi uita la meciuri din altă postură, fără stres, alt confort. La antrenorat nu mi-am ținut conferință de presă, am zis că de azi, gata, nu mai anternez. Am avut acum posibilitatea ieșind din fotbal total, am trecut prin fiecare din etapele în care am activat, și fotbalist, și antrenor, și le-am amintit pe toate acum. Am făcut-o o dată pentru toate 3, să nu plictisim lumea.

Am făcut multe pentru Craiova, am 55 de ani de experiență fotbalistică, dintre care vreo 40 sunt dedicați Craiovei. Aștept în continuare la Craiova încă unu care să aibă activitatea asta și cu reușitele pe care le-am avut.

A venit oferta, rugămintea lor că mi-au propus chstia asta, deși am fost reținut în a intra în activitatea asta administrativă, niciodată nu m-am gândit să fiu într-un birou, eu am fost pe iarbă, om al ierbii, fotbalist, antrenor, în niște zone pe care le-am dominat, eram foarte bun pe ceea ce făceam și tot ceea ce decideam, modul în care gândeam, ori treaba asta administrativă nu o stăpâneam, nu eram jupân al contabilității sau al marketingului sau al celor de la departamentul economic. Am avut niște colegi super și foarte bine pregătiți, să știi că din punctul ăsta de vedere, clubul joacă în fiecare an în cupele europene. De fotbaliști nu comentez, dar la club sunt oameni profesioniști și de calitate umană.

E meritul lui Rotaru pentru condițiile de la Cariova, ține echipa la standarde serioase și principalul lucru de care trebuie să fie preocupată Craiova e să nu-l piardă, să țină în continuare de el. Nu știu dacă ar veni cineva în locul lui ar putea să țină standardele astea. A fost dezamăgi tare după ce s-a întâmplat anul ăsta, așa l-am simțit din discuții, dar cred că și-a revenit, are tonus și văd că face mișcări, în special cu Mitriță, e un jucător care poate să anime. Să vedem”, a declarat Cârțu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -