Sabin Ilie: “Chiar nu găsim un prim 11? Mulți jucători, că știu foarte bine, sunt luați de la Știrile ProTV. Selecționerul nu umblă după ei”

România a avut o prestație dezamăgitoare în meciul cu Kosovo din preliminariile EURO 2024, remizând 0-0, la Priștina.

Multe voci din fotbalul românesc au criticat dur prestația naționalei României, dar și selecția lui Edi Iordănescu, despre care s-a spus că nu a fost deloc inspirată.

Sabin Ilie a analizat, în direct la Sport Total FM, meciul României, pe care l-a catalogat ca foarte slab. În plus, fostul fotbalist spune că selecționerul și cei din staff-ul tehnic nu ar merge să vadă live jucătorii pentru națională și că mulți ar fi convocați după aparițiile din presă.

“Sincer vă spun, slab, foarte slab, dar nici nu mă așteptam la ceva mai mult pentru că de câțiva ani buni încoace sperăm noi că jocul echipei naționale se va îmbunătăți, dimpotrivă, e într-o direcție greșită. Cu tot respectul o spun, ca un fan al echipei naționale. Dacă sunt fotbaliști mai buni, asta trebuie să vă răspundă cine conduce fotbalul românesc.

Din atâția fotbaliști cât sunt în România, chiar nu găsim un prim 11? Dar se pare că mulți nu știu lucruri de bază, esențiale, ce facem dacă mergem în Elveția cu atitudinea asta? Românește, 0-0, lasă, domne, că e bun, vedem noi ultimele 2 etape, depindem de ăia, de ceilați… Fotbalul în ziua de azi nu mai e așa.

E păcat, cu toate că au fost superiori cei din Kosovo. Nu se poate să nu ai o ocazie de gol în prima repriză, aia a lui Pușcaș n-a fost ocazie, dar niște decizii de nici pe maidan nu vezi. E strigător la cer, jucătorii de la care lumea are așteptări, Stanciu, Pușcaș, hai că Pușcaș are 2 goluri în 74 de meciuri câte a jucat el în ultima vreme. Bagă, domne, pe altul, dacă tu ca selecționer vezi. Nu se duce el să umble după ei să-i aducă la echipa națională.

Mulți, că știu foarte bine, sunt luați de la Știrile ProTV. În ziua de azi, în fotbalul de performanță, trebuie să te duci să vezi jucătorul live, cât aleargă, cât poate, cât ține 90 de minute”, a declarat Sabin Ilie.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -