Serena Williams anunță că își încheie cariera de jucătoare de tenis

Serena Williams a anunțat, printr-un text publicat în Vogue, că va pune capăt carierei în perioada imediat următoare.

Deși nu a oferit o dată clară, probabil că US Open va fi ultimul turneu la care aceasta va participa.

„Numărătoarea a început. O să mă bucur de următoarele săptămâni. Mi-a fost dificil să accept că trebuie să mă despart de tenis. E ca un topic tabu, dacă apare, încep să plâng. E ca și cum, dacă nu o zici cu voce tare, nu există.

Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul retragere. Nu-mi sună ca un cuvânt modern. Mă gândesc mai mult ca la o tranziție, dar poate cel mai bun cuvânt e evoluție. De aceea, vă scriu asta ca să vă spun că, îndepărtându-mă de tenis, evoluez către următoarele lucruri din viața mea care-s importante pentru mine”, a scris Serena Williams.

Tenismena, care va împlini 41 de ani, a câștigat 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, care deține recordul absolut, 24 de titluri: “Aș minți dacă aș spune că nu vreau această performanță. Nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York, dar voi încerca”.

“Nu e nicio fericire în acest subiect pentru mine. Știu că nu se obișnuiește să se spună asta în astfel de ocazii, dar simt multă durere. E cel mai dificil lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată, îmi displace mult. Urăsc să fiu în această intersecție. Îmi tot spun că mi-aș dori să fie mai ușor. Dar nu e. Sunt ruptă în două: nu vreau să se termine, dar în același timp, sunt gata pentru ce va urma.

Nu știu cum o să mă pot uita la ea când revista aceasta va ieși la lumină, știind că asta a fost totul, finalul unei povești care a început în Compton, California, cu o fetiță de culoare care nu-și dorea decât să joace tenis. Sportul acesta mi-a dat atât de multe. Iubesc să câștig. Iubesc lupta”, a mai spus aceasta.

Serene Williams a devenit mamă în 2017 și după naștere a revenit pe teren, bifând alte 4 finale de Grand Slam, toate pierdute. De-a lungul carierei, Serena câștigat 73 de titluri la simplu și 23 la dublu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -