Sebastien Haller bate record după record. Ivorianul are 9 goluri în primele sale 5 partide în UCL și țintește să doboare performanța lui Cristiano Ronaldo

Sebastien Haller a marcat aseară 2 goluri în partida cu Besiktas, câștigată de Ajax cu 2-1, și a devenit primul fotbalist din istorie care marchează 9 goluri în primele sale 5 partide jucate în UEFA Champions League.

Precendetul record era deținut de Erling Haaland, care reușea 8 goluri în primele sale 5 partide, atunci când făcea parte din lotul lui Salzburg.

Într-un meci în care “lăncierii” l-au abordat cu lejeritate, aceștia s-au văzut conduși la pauză cu 1-0 de campioana Turciei. Pentru că aveau nevoie de cel puțin un punct în ultimele 2 partide pentru a se califica, Haller a intrat pe teren la pauză și a rezolvat partida cu 2 goluri până în minutul 70.

În actualul sezon, ivorianul de 27 de ani are o statistică uluitoare. În cele 42 de meciuri oficiale jucate pentru Ajax, acesta a marcat 31 de goluri și a oferit 12 pase decisive. Totodată, Haller a devenit și primul jucător din istoria olandezilor care a marcat în fiecare meci din grupele UCL.

Recordul absolut privind cele mai multe goluri în grupele UCL îi aparține lui Cristiano Ronaldo, care marca pentru Real Madrid 11 goluri. Înaintea ultimei etape a grupelor, Sebastien Haller și Robert Lewandowski se află în cursa pentru doborârea bornei de 11 goluri, fiecare având câte 9 reușite în primele 5 partide.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -