Săpunaru dezvăluie de ce s-a retras de la națională. “Pițurcă mi-a spus că n-am venit la un turneu pentru că voiam în vacanță, dar avusesem un deces în familie”

Cristi Săpunaru, unul dintre cei mai importanți jucători români din ultimul deceniu, câștigător al Europa League în sezonul 2010-2011, a vorbit recent despre prezența sa la echipa națională, unde a strâns doar 36 de selecții, dar și despre motivele care l-au determinat să se retragă prematur din cadrul lotului de seniori al României.

Fundașul Rapidului spune că promovarea forțată a tinerilor la echipa națională nu este un lucru benefic și a explică faptul că a făcut un pas înapoi tocmai pentru a-i lăsa pe cei de la tineret să demonstreze că merită să reprezinte România.

“Am renunțat la națională pentru că sunt o grămadă de jucători tineri care vor să se afirme. Dacă mă mai duc și eu, se mai duce și Tamaș, ăștia mici ce fac? Să demonstreze! În alte țări nu s-a pus problema că trebuie să vină copiii de la tineret să joace. În România, asta a fost o problemă națională.

Nu m-a deranjat cu nimic. Ei au făcut unele rezultate extraordinare, au scos lumea în stradă și au fost zeci de mii acolo, în Italia. Dar poate cineva să ia echipa de tineret s-o pună la naționala mare? N-ai cum! Trebuie să ai un schelet pe care să construiești o echipă națională. Poate să vină mie să-mi spună ia-l p-ăla, ia-l p-ăla? Nu poți! La echipa națională e altceva. Eu la echipa națională îi vedeam p-ăia ca pe Dumnezeu! Și trebuia să învăț, să fur de la ei, să fac ceva, ca să pot să ajung la echipa națională.

Am renunțat pentru că eu consider că nu mai avea rost să mă duc la echipa națională, fiind acești tineri talentați, care pot avea viață mai lungă în fotbal. Ce să fac, să mă duc eu pentru două, trei meciuri? Nu știu dacă mai eram util sau nu, asta trebuie să vadă antrenorul”, a spus Săpunaru, pentru Gazeta Sporturilor.

Cristi Săpunaru a declarat că nimeni din anturajul naționalei nu l-a căutat după retragere. De asemenea, acesta a povestit că a avut conflicte cu selecționerii Răzvan Lucescu și Victor Pițurcă.

“Cu mine nu a vorbit nimeni! Nici până să mă retrag, nici după ce m-am retras. N-a venit niciunul să-mi zică “Bă, mai vrei să vii, mai vrei să ne ajuți? Poți să mai ajuți, poți să mai joci?”. Cu mine n-a avut nimeni nicio discuție. Nimeni!

Am avut un conflict cu Răzvan și cu unul cu domnul Pițurcă. Nu mai are rost să trec prin ele. Singura chestie e că domnul Pițurcă a făcut o greșeală și putea să-și ceară scuze. A spus că nu m-am dus la națională la un turneu că voiam să mă duc eu în vacanță. Și eu avusesem un deces în familie. Nu mai vreau să le răscolesc”, a mai povestit Săpunaru.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -