Sabin Ilie, despre Dinamo – Steaua: “Dinamo trage fotbalul românesc în jos. Ce derby e ăsta? Dacă aveam 25 de ani nu mergeam la Steaua în Liga 2”

Sabin Ilie, fost jucător la Steaua, cât și la Dinamo sau Rapid, la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre planurile sale de viitor, dar și despre meciul de Liga 2 dintre Dinamo București și CSA Steaua București, pe care mulți l-au catalogat ca fiind un derby.

Sabin Ilie spune că nu există termen de comparație între derby-urile la care el a luat parte ca jucător și meciurile de azi. Totodată, fostul atacant crede că Dinamo se zbate să supraviețuiască și trage în jos fotbalul românesc prin acțiunile pe care le iau cei care conduc clubul, menționând că i se pare ieșit din comun să schimbi 50 de jucători într-un an.

“Nu putem să comparăm un derby de Liga 2 cu ce a fost pe vremuri. Să fim realiști. Dinamo se chinuie să rămână în fotbalul românesc de câțiva ani, cu tot respectul, că nu sunt stelist, dar nu vă supărați pe mine: Dinamo trage fotbalul românesc în jos. Să schimbi într-un an 45-50 de jucători, ce derby e ăsta?

Nu pot să comentez pentru că nu știu ce se întâmplă. Eu știu că la Steaua la care am jucat eu, poate să fie a lui Gigi Becali, să fie cealalată, eu am jucat când era președintele generalul Oțelea, era echipa Armatei. Dar acum vorbim de Steaua din Liga 2 și citez, alergi singur și ieși pe locul 2, nu văd niciun viitor să joci în Liga 2 și să nu poți să promovezi.

În România se poate întâmpla orice. Dacă tot au stadion de zeci de milioane de euro. E păcat. Ca jucător, dacă aveam 25 de ani și aveam ofertă de la Steaua din Liga 2, eu nu mergeam, simplu! Nu ești motivat.

De FCSB ce să mai vorbim. Săracii ca să câștige un meci trebuie să dea 4-5 goluri, că ei aproape la fiecare meci iau 3 goluri. Să iei 9 goluri în ultimele 4 meciuri? Oricine joacă cu ei dă gol. Totuși trebuie să facă cineva ceva, e strigător la cer. Ei știu ce jucători are Anderlecht? La Sivasspor, din 21 de jucători, 14 sunt străini, brazilieni, portughezi, îți trebuie totuși un buget”, a declarat Sabin Ilie.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -