Românul Valeriu Tița, noul selecționer al echipei naționale de fotbal din Siria: „Sunt foarte apreciat acolo”

Valeriu Tița, noul selecționer al Siriei, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii ,,Fluier Final”, pentru a discuta cu Narcis Drejan, despre viitorul său ca antrenor al Siriei.

,,După exact zece ani și jumătate am revenit în Siria. Am avut o perioadă pentru Cupa Asiei, după care a început războiul și am fost nevoit să renunț. După o victorie contra Arbiei Saudite, am pierdut meciul cel de al doilea împotriva Japoniei, în ultimele minute, printr-un penalty, iar apoi nimeni nu credea că vom pierde contra Iordaniei, însă au avut două faze pe poartă și au marcat.  

Vedeți dvs. eu am avut șansa în 1993 să plec alături de regretatul Ilie Balaci în Maroc, unde am și jucat o perioadă de șașe ani, după care m-am întors în România, mi-am terminat studiile și m-am reîntors în Maroc ca antrenor. După o perioadă de șase luni am mers alături de un antrenor argentinian, în Siria.

La doar două luni antrenorul argentinian a renunțat, iar conducerea clubului a Piadas Aleppo a hotărât să mă păstreze pe mine ca antrenor. În primul an în care am fost acolo, am terminat pe locul doi și din păcate am pierdut finala Cupei Siriei. Așa a început aventura mea în țările de golf.

 La Damask nu exită probleme, nici nu au fost mari probleme. De aproximativ un an și jumătate nu prea mai sunt probleme. Din informațiile mele totul este stabil. Întradevăr, fotbalul după război este instabil, însă foarte mulți jucători joacă în afara graniței: Kuweit, Arabia Saudită, Iran, Qatar și Egipt”, a declarat Valeriu Tița, la Radio Sport Total FM.

Discuția poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -