România câștigă grupa la CE de polo cu 3 victorii în 3 partide. “Tricolorii” vor juca barajul pentru sferturi cu Georgia

Naţionala masculină de polo pe apă a României obține un rezultat mare la Campionatul European și câștigă grupa, cu punctaj maxim, 3 victorii în 3 partide, după ce a învins Slovacia în ultimul meci, scor 8-7.

Pentru România au înscris Tudor Fulea – 4 goluri, Vlad Georgescu (2 goluri), Andrei Prioteasa și 1 Andrei Țepeluș (câte un gol). Marius Țic a avut 13 parade din 20 de șuturi pe poartă.

“Tricolorii” au mai învins Țările de Jos Olanda, scor 12-8, Slovenia, scor 13-5 și merg în play-off-ul pentru sferturile de finală.+

În play-off, România va da piept cu Georgia, care nu a obținut nicio victorie la european, dar care a făcut parte dintr-o grupă mai puternică (Italia, Ungaria, Grecia), în prima urnă valorică.

Campionatul European de polo are două divizii, fiecare cu câte 2 grupe. În prima urnă valorică sunt grupa A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și grupa B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în cea de de-a doua fiind grupa C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și grupa D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru sferturile de finală. Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -