Liță Dumitru, despre Franz Beckenbauer: “Am jucat contra lui. Era senzațional Beckenbauer, elegant rău de tot, jucător complet”

Franz Beckenbauer s-a stins la vârsta de 78 de ani, duminică, după cum a anunțat familia acestuia. “Der Kaiser” s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme serioase de sănătate, potrivit presei germane.

Liță Dumitru, jucător cu 57 de selecții în echipa națională a României, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre duelurile cu Beckenbauer. Dumitru a jucat în două rânduri contra legendarului “Der Kaiser”, care făcea parte din naționala Republicii Federale Germane, dar și alături de el, în selecționata Europei din acea vreme.

Fostul jucător al Stelei și Rapidului, stabilit acum în SUA, îl descrie pe Beckenbauer ca fiind un jucător complet, cu execuții senzaționale și extrem de elegant, în ciuda înălțimii.

“Da, am jucat contra lui când am jucat contra Germaniei și de asemenea în selecționata Europei, eu și el. Am jucat în perioada aia deci și meciuri amicale cu el, Cruyff era vârf de atac. Nu eram la Steaua în 1972 la meciul cu Bayern, încă eram la Rapid, au jucat primăvara și eu am venit în vară. Mare fotbalist, sunt trist pentru ce aud, mi-au mai murit încă 2 prieteni apropiați de vârstă.

Era senzațional Beckenbauer. Tipul, întotdeauna jucând libero, avea un fundaș central care mătura tot și venea Beckenbauer și clarifica. Dar a jucat și mijlocaș, un tip înalt la 1.80, elegant rău de tot, stângul, dreptul, execuții senzaționale, cu capul, cu ce vrei, un jucător complet. A fost o legendă a fotbalului german. Totodată, când am fost în Germania cu Marcel Răducanu, am jucat cu ei, m-a chemat Marcel, am jucat în selecționata nemților, jucau cu jucătorii ăștia bătrâni, Overath, Uwe Seeler, Muller, câți mai erau, și am jucat și eu cu ei în echipă contra altor echipe din Germania. Erau niște băieți foarte valabili și fotbaliști adevărați”, a declarat Liță Dumitru.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -