Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, a murit la 78 de ani

Franz Beckenbauer a murit duminică, la vârsta de 78 de ani, după ce în ultima perioadă a avut probleme de sănătate, anunță presa germană.

„Cu profundă tristețe vă informăm că Franz Beckenbauer s-a stins din viață în liniște ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să plângeți în tăcere și să vă abțineți de la orice întrebare”, a transmis familia celui cunoscut drept „Der Kaiser”.

Legendarul fotbalist neamț nu mai își făcuse apariția în public de mai multă vreme, el având probleme de sănătate, după cum a declarat și fratele său: “dacă aş spune că este bine, aş minţi, iar mie nu-mi place să mint. Nu se simte bine”.

Beckenbauer nu a fost prezent nici la cea mai recentă Cupă Mondială, în Qatar, după ce a suferit un accident la ochi, cu care nu mai putea vedea: „Am avut un aşa-zis atac de cord la un ochi. Din nefericire, nu pot vedea nimic cu ochiul drept şi trebuie să am grijă de inima mea”, a delcarat atunci.

Franz Beckenbauer a fost căpitanul lui Bayern Munchen, dar și al naționalei Republicii Federale Germane. Pentru echipa bavareză a cucerit 13 trofee, inclusiv 3 Cupe ale Campionilor Europeni, iar cu naționala a fost campion mondial în 1974.

În postura de antrenor, acesta a condus Germania timp de 6 ani, cucerind Cupa Mondială din 1990.

Franz Beckenbauer este unul dintre cei doar 3 oameni care au câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor, alături de brazilianul Mario Zagallo și de francezul Didier Deschamps.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -