România a devenit timp de o săptămână capitala mondială a triatlonului: “Am găzduit 4 campionate mondiale la Tg. Mureș”

Organizatorul pe plan local, Mărgărit Hamza, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisunii ,,Trafic Sport”, din 22 iunie, pentru a discuta cu realizatorii Răzvan Toma și Horațiu Sima, despre cele 4 campionate mondiale de triatlon de la Tg. Mureș.

După o săptămână foarte dificilă, în care au fost organizate 4 campionate mondiale la Tg. Mureș, Team România a obținut rezultate remarcabile și a arătat că strategia noastră funcționează și încet dar sigur ne apropiem de marile puteri ale triatlonului.

Competiția a adunat aproximativ 3.000 de competitori din 40 de țări și a fost o accesiune hotelieră pentru industria HoReCa.

,,Noi la Târgu Mureș organizăm de circa 7 ani un festival al triatlonului care a debutat la început cu concursuri locale, care apoi s-au transformat în campionate balcanice, europene și iată că în acest an am reușit să atragem campionate mondiale. În fiecare an la Târgu Mureș avem zile dedicate triatlonului, în cadrul unui festival pe care noi îl numim Transilvania Triatlon Festival. Sunt mai multe concursuri dedicate triatlonului și unor ramuri din triatlon. Anul acesta a fost vârful piramidei, când am avut la Târgu Mureș 4 campionate mondiale, plus două evenimente adiacente, unul de înot și altul de alergare.

Sunt practic 4 campionate mondiale separate ale ramurilor din triatlon. După cum bine știți, triatlonul înseamnă înot, alergare și bicicletă, noi am organizat aici, sub îndrumarea Federației Internaționale și sub îndrumarea Federației Naționale de Triatlon, campionatul mondial de cross duatlon, adică mountenbike legată de alergarea prin pădure, cross triatlon, adică înot într-un lac, bicicletă mountenbike, urmată  de alergare prin pădure, duatlon pe distanță standard, aici am trecut pe șosea cu cursiere și alergare pe șosea, iar ultima duatlon pe altă distanță spring care este mult mai apropiată de proba olimpică cu cursiere pe șosea plus alergare pe șosea. Deci practic sunt patru concursuri diferite, fiind participanți care au dorit să ia parte la două sau chiar la trei dintre cele patru probe organizate aici în aceste 10 zile, dar și alții care au participat doar la una dintre ele”, a spus Mărgărit Hamza la Radio Sport Total FM.

Rezultatele au fost cele mai bune de până acum, iar medalia de la ștafetă mixt juniori este prima medalie la un Campionat Mondial de vară obținută de România.

Numărul total de medalii (Juniori, Para & AG) este impresionat și ne poziționează în primele trei națiuni în clasamentul pe medalii. Mai exact 12 medalii de aur, 11 medalii de argint și 8 medalii de bronz.

De remarcat sunt și rezultatele la categoria AG unde sportivii români au performat foarte bine. Curse de excepție au avut Szabolcs Kovács și Réka Bálint.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -