România a câștigat al doilea meci la CM de handbal, scor 37-28, cu Serbia. “Tricolorele” s-au calificat în grupele principale ale competiției

România a învins Serbia în al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal, scor 37-28, și s-a calificat astfel în grupele principale.

Handbalistele antrenate de Florentin Pera au pornit lansat în meciul cu sârboaicele și au reușit să conducă cu 7 goluri la jumătatea primei reprize. La pauza, “tricolorele” au intrat cu un avans de 6 goluri.

În a doua repriză, Serbia s-a apropiat periculos la 3 goluri, însă jocul rapid și contraatacurile au mărit din nou diferența până la 9 goluri.

Principalele marcatoare ale României au fost: Buceschi (8 goluri), Seraficeanu (7 goluri), Dincă, Laslo, Pintea (fiecare cu 4 goluri).

Eliza Buceschi a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Pentru România urmează meciul cu Danemarca, care va stabili cu câte puncte va merge în grupele principale. La Campionatul Mondial, echipele calificate pornesc în grupele principale cu punctajul obținut împotriva celorlalte echipe calificate din grupa preliminară.

În primul meci, România a învins la scor pe Chile, scor 44-19.

La acest Campionat Mondial, Cristina Neagu se află în lot, însă nu a fost inclusă în primele 16 jucătoare, fiind accidentată. Florentin Pera speră să se poată baza pe interul stânga la meciurile din grupele principale.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -