Reacția ANAD după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: “Știam de mai multe zile, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea!”

Gabriela Andreiașu, directorul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 21 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre suspendarea Simonei Halep. 

,,Este o situație dificilă pentru toți. Cred că toți suntem sub impulsul momentul. Noi am fost șocați la momentul aflării acestei vești, pentru că noi am primit informarea aceasta odată cu Simiona și celelalte structuri cu drept de apel.

Deci știam de mai multe zile, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea informațiilor ceea ce era în notificare, pentru că sportiva avea niște drepturi și are în continuare drepturi, iar acum trebuie să se apere. Vorbim în mod normal de o substanță specifică care de la care noi nu am primit aceste informații, dar trebuie să răspundem presei atunci când suntem solicitați, putem face doar informări sau comunicări genrale legate de tipul de substanță, încadrările juridice și posibile sancțiuni.

Ca Agenție Națională de Antidoping, noi suntem notificați de forul superior cu privire la această faptă doar ca scop informativ, pentru că Simona are reședința în România și conform codului trebuie anunțată Agenția Națională de Antidoping de reședință a sportivului. Substanța asta s-a tot vorbit și se tot vorbește unde se încadrează, dar din păcate este o substanță nespecifică și era obligatoriu să se impună această suspendare provizorie, iar Simona înțeleg că a făcut și analiza probei B, care a confimat rezultatul probei A”, a spus Gabriela Andreiașu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -