Radu Voina, pesimist înaintea calificărilor la CM masculin din 2023: “Îți faci cruce și zici: Dumnezeule, cam pe unde suntem noi?”

Radu Voina, fostul selecționer al naționalei feminine de handbal, a comentat, în direct la Sport Total FM, rezultatele de la Campionatul European de handbal masculin din Ungaria, care are loc zilele acestea.

Fostul campion mondial e de părere că în semifinalele care vor avea loc azi au ajuns cele mai valoroase echipe, acelea care domină handbalul mondial de ani buni. În lupta pentru medalii au rămas Danemarca, Suedia, Franța și Spania.

“În principiu, în semifinale sunt echipele care domină și care sunt favorite peste tot. În orice caz, sigur că acest campionat european a fost dominat de foarte multe cazuri de Covid, care au perturbat echipele prezente. Germania a fost atinsă serios, care a venit practic cu altă echipă, a adus nu știu câți jucători din Germania și asta demonstrează că campionatul lor beneficiază de jucători capabili să facă cinste lor, valabil și pentru celelalte nații atinse de această pandemie”, a spus Radu Voina.

Radu Voina a comentat și rezultatul ușor neașteptat, când Franța a bătut la un gol Danemarca, după ce nordicii au condus aproape tot meciul, victorie cu care francezii s-au calificat în semifinale. Fostul mare handbalist nu crede că a fost vorba de o înțelegere între cele două echipe, iar dacă totuși așa ceva s-a întâmplat, consideră că totul a ajuns prea departe în sport.

“Greu de gândit cel puțin așa, dacă ar fi fost vreo echipă din altă parte a lumii poate că ne-am fi putut gândi la așa ceva, dar și desfășurarea meciului și faptul că Danemarca a odihnit titularii, dar nu s-a prea văzut, vreo 50 de minute. În mentalitatea lor nu prea există acest gând, ei joacă, intră, își fac datoria. Eu ziceam să te ferească Dumnezeu de o nație adevărata de handbal, care odihnește titularii și intră rezervele, atunci ăștia joacă să demonstreze că ei au valoare”, a spus fostul selecționer.

Radu Voina a aminit și de surprizele acestui campionat euroopean și despre echipele care l-au impresionat.

Totodată, Voina e de părere că România nu are nicio șansă de calificare la campionatul mondial de anul viitor, având în vedere că naționala noastră trebuie să treaca de 2 runde, una cu echipele clasate pe pozițiile 15-24 la acest european (Austria, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Lituania, Macedonia de Nord, Portugalia, Ucraina, Slovenia și Slovacia), iar în eventualitatea unui succes, una dintre echipele clasate pe pozițiile 7-15 la EURO 2022.

“Mi-a plăcut foarte mult Islanda, o țară cu 400.000 de locuitori, să aibă o echipă de handbal cu jucători îmbolnăviți și să joace ceilalți, încântător, jocul echipei a fost încântător. Acum dacă ne punem în piele islandezilor, au trăit cu emoții și cu speranța unei eventuale victorie a Danemarcei pentru a ajunge în primele 4. Dar acum dacă judecăm drept și islandezii au pierdut un meci care nu trebuia pierdut, cel cu Croația, erau calificați.

Din cele 4, nu știu de ce, parcă aș vedea Suedia să câștige. Pentru că eu întotdeauna am fost adeptul jucătorilor noi, iar Suedia are o pleiadă de jucători tineri, atleți, superb, joc colectiv. Un paradox, mie mi-a plăcut Portugalia, joc colectiv, jucători foarte buni, așa un gând care merge mai departe, mâine o să aflăm cu cine picăm în a doua precalificare, că acum jucăum cu ăia de pe locurile 17-24. Și dacă trecem, că ce echipe sunt acolo, pe cine om putea noi bate… Presupunând că suntem optimiști, jucăm cu ăia de la locurile 7-15, aici nu avem nicio șansă. Îți faci cruce și zici ‘Dumnezeule, cam pe unde suntem'”, a încheiat Radu Voina.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -