Radu Voina, despre decizia EHF de a nu acorda wild-card lui Dinamo în Champions League: “E lucrătură pe față. O mare nedreptate!”

Dinamo București nu a primit un wild-card pentru a participa în următoarea ediție a EHF Champions League, în ciuda rezultatelor bune pe care “dulăii” le-au avut în competiție, sezonul trecut reușind, din nou, trecerea de faza grupelor.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, spune că forul european nu a acordat un wild-card bucureștenilor din cauza lipsei unei săli la standarde înalte, problemă dublată de faptul că CSM București și Rapid București urmează să dispute meciuri în Sala Polivalentă, în competiția feminină. Anul trecut, toate cele 3 echipe au împărțit sala din București în competițiile europene.

Radu Voina, fostul mare handbalist al României, a comentat, în direct la Sport Total FM, decizia EHF, pe care a catalogat-o ca fiind o “lucrătură”.

“Nu m-am așteptat și din punct de vedere sportiv e o mare nedreptate și o tristețe pentru iubitorii handbalului și pentru Dinamo București. Dar încă o dată, forul decizional de la Viena a demonstrat că sunt altele lucrăturile, să le spunem pe față, de a accepta Dinamo în Champions League, iar motivul că n-avem sală e pueril. Noi știm că n-avem sală, aici vinovat e altcineva, nu sportul românesc. Dar e lucrătură pe față, pentru cine nu pricepe fenomenul, îl prinde, dar atunci nu trebuia nici Rapid, nici CSM București să aibă sală. Cum au putut juca anii trecuți, iar acum, dintr-o dată, nu mai pot. E strigător la cer!

Au trecut atâția ani de zile, alții fac nu știu câte săli, foarte aproape de noi, și noi nu suntem în stare. Ce să mai discutăm, dacă interesul sportului se vede prin ceea ce se întâmplă în zilele noastre, desființăm un minister și înființăm o agenție. Interesul pentru sport este nul. N-am auzit un cuvânt să se spună despre sport, dar vor veni Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și să vedeți pe toți politicienii care acum sunt la putere cum fac poze și cum participă la impresia artistică. Dar noi suntem români și ne vindem pe foarte puțin.

Din punct de vedere al handbalului, Dinamo merita prin ceea ce a făcut în ediția trecută, prin evoluțiile handbalistice, primul criteriu ar trebui să fie ăla sportiv, ori Dinamo a demonstrat. Nu mai intrăm în discuții să spunem ce investiții au făcut, cum au gândit anul ăsta, jucători aduși, am citit și eu. După, vine varianta cealaltă a domnului Popa, pe care îl admir pentru ceea ce a făcut.

Eu nu știu ce au făcut, probabil ca în toate domeniile, chiar dacă ai dreptul, trebuie să faci lobby, înainte de competiție. Vorbesc acum ca un om care e frustrat că nu mai vede handbalul nostru, în sala noastră. Acum e puțin târziu, dacă încercăm să reparăm ceva, e foarte târziu. Deciziile s-au luat. Cred că trebuia lobby mai mult înainte, chiar dacă meritau ei pe toate criteriile alea”, a declarat Radu Voina.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -