Radu Voina: “Acest Campionat European ne-a dat măsura valorii handbalului masculin: locul 22 din 24. Deja nu mai trebuie să spunem absolut nimic”

România a terminat pe locul 22 din 24 de echipe participante la Campionatul European de handbal masculin din Germania, la prima calificare după o pauză de 28 de ani.

De menționat este că formatul competiției a fost schimbat în 2020 iar numărul echipelor participante a fost mărit, de la 16 echipe la 24 de echipe.

Radu Voina, campion mondial în 1974 cu naționala masculină, dar și fost selecționer la naționala feminină, a comentat, în direct la Sport Total FM, performanța “tricolorilor” conduși de Xavi Pascual.

“Din câte am înțeles am terminat pe locul 22. De la 16 echipe la 24 de echipe la acest european, noi nu eram calificați și probabil că la următorul european vom mai adăuga încă cele 12 țări care nu au participat și va fi un european cu toate țările. Atunci va fi bucurie mare pentru toți. Bosnia a terminat sub noi, a șasea națiune din țările ex-iugoslave. Șase națiuni, toate calificate, cred că nu e cazul să ne comparăm cu ei, care dovedesc încă o dată că la sporturile colective sunt în față de tot.

Eu spuneam înainte, când eram într-o grupă din care nu puteam să nu ne calificăm, cu toate că unii ziceau că e o mare realizare, spuneam că sunt foarte bucuros că ne-am calificat ca să vedem pe unde suntem cu handbalul masculin, pentru că aici, la european, e cel mai puternic campionat oficial. Toate țările care practică acest sport vin la european. Și ne-a dat măsura valorii handbalului masculin, locul 22 din 24, deja nu mai trebuie să spunem absolut nimic.

Trebuie să găsim și ceva pozitiv, chiar dacă e greu. Pentru că s-a demonstrat, mă rog, păstrând proporțiile, că niște tineri jucători am avea, care încearcă săracii să facă ce pot să facă, dar atunci când nu joci la echipa ta de club, n-ai cum sa progresezi. Spunea cineva că Pascual e obligat să-l bage în echipă și pe Dedu Călin, care are calități, e tânăr, și pe centrul lor care nu prea joacă. Deci probabil că va trebui, dacă știe să-și împartă rolurile de antrenor de club și de echipă națională, că parcă are cam multe responsabilități”, a declarat Radu Voina.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -