Povestea impresionantă a Mariei Băețică, campioană europeană la haltere pentru veterani, care s-a apucat de sport după ce a învins cancerul

Maria Băețică, campioana europeană la haltere pentru veterani, categoria master, a fost invitata zilei la emisiunea Trafic Sport, cu Horațiu Sima și Răzvan Toma. Alături de sportivă, a fost prezent și antrenorul Mihai Ivan.

În vârstă de 57 de ani, Maria Băețică a dus o luptă dură, timp de mai mulți ani, cu cancerul de colon. După operație, medicii i-au recomandat un sport pentru întărirea oaselor și mușchilor, iar femeia a ales halterele, ulterior devenind și campioană europeană pentru veterani.

“Viața mea a decurs normal până la vârsta de 47 de ani. La acea vârstă, din păcate sau poate din fericire, că dacă nu exista boala nu ajugeam aici, am descoperit un cancer de colon. Vestea a fost tragică și imediat am asociat-o cu moartea. Am trecut prin multe faze, prin 2-3 operații chirurgicale. Adevărul este că am fumat de la vârsta de 18-20 de ani, în 2013 am renunțat la fumat tot printr-o motivație, am reușit, iar după 5 ani am descoperit cancerul. Nu știu dacă e o legătură. Cancerul l-am dus vreo 3 ani până să îl descopăr. M-am hotărât să merg la un control, am găsit medici care au fost oameni, în general medicul se raportează doar la caz, dar acești doi medici au fost întâi prieteni, deși eu nu i-am cunoscut, au intrat în povestea mea”, a povestit Maria Băețică.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -