Petre Grigoraș: “La CM sunt mai multe surprize ca altădată, dar și jocul multor echipe lasă de dorit”

Campionatul Mondial din Qatar a debutat cu multe surprize în primele meciuri, cele mai mari fiind victoriile Arabiei Saudite și Japoniei.

Petre Grigoraș a declarat, în direct la Sport Total FM, că nu e la fel de conectat la Cupa Mondială precum era înainte, unul dintre motive fiind calitatea slabă a jocului echipelor.

Antrenorul spune că nu se aștepta ca echipe de top să clacheze încă din primele meciuri și crede că nume mari vor pleca acasă după faza grupelor, în ciuda faptului că turneul este organizat în plin sezon, atunci când fotbaliștii sunt în formă.

“Sincer, parcă e unul dintre Mondialele care nu mă atrage atât de mult. Nu știu de ce, poate e o senzație știind că e viața atât de grea, cu situațiile care sunt. Nu simt același lucru pe care l-am simțit la alte Mondiale. Poate mi-a dat senzația asta după primul joc, în care am văzut o echipă care nu avea ce căuta acolo, un meci modest, parcă mi-a lăsat un gust amar. Dar să sperăm că va fi doar această senzație în faza grupelor și mai departe va fi un campionat frumos, elegant.

E adevărat că-s mai multe surprize ca altădată, chiar și jocul multor echipe lasă de dorit. Aici mă refer și la Belgia, care s-a prezentat destul de slab, cu toate că ar fi trebuit să nu fie așa. Una e să fie Campionatul Mondial la finalul sezonului, cu jucători foarte uzați după 50-60 de jocuri, să nu aibă aceeași prospețime.

Acum ar fi trebuit să fie la capacitate maximă. Se pare că i-a dat puțin peste cap programarea în noiembrie. Nici eu nu mă așteptam ca evoluția unor echipe de top să fie atât de modestă. Să sperăm că va fi doar pentru început, dar nu prea e timp să-și revină. E greu de analizat sau de dat un verdict: teoretic nu trebuia să se întâmple, practic au apărut rezultate la care nu te așteptai”, a declarat Petre Grigoraș.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -