Novak Djokovic trebuie să părăsească Australia. Sârbului i-a fost anulată viza și nu i s-a permis accesul în țară, după mai bine de 12 ore pe aeroportul din Melbourne

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată, iar sârbul urmează să părăsească Australia, după ce poliția de frontieră a declarat că numărul 1 ATP nu a reușit să prezinte documentele necesare pentru a îndeplini condițiile de intrare în țară, scrie The Guardian.

Într-o întâmplare fără precedent, Novak Djokovic a fost reținut de poliția australiană pe aeroportul din Melbourne, fără telefon sau alte mijloace de comunicare, timp de mai bine de 12 ore, pentru că avea viza greșită, documentele nefiind cele corecte pentru persoanele nevaccinate. Tatăl lui Novak, Srjdan Djokovic, a declarat pentru presa sârbă că dacă fiul său nu va fi eliberat într-o jumătate de oră, oamenii vor ieși în stradă pentru a cere acest lucru.

Reamintim că Novak Djokovic nu este vaccinat, iar la ediția din acest an al turneului de la Australian Open este permisă doar participarea sportivilor vaccinați. Totuși, organizatorii au anunțat că numărul 1 ATP, de 9 ori câștigator la Melbourne Park, a primit o scutire medicală și va putea lua startul.

Controversa a luat amploare imediat după anunț, pentru că Australia a avut unele dintre cele mai stricte măsuri contra Covid-19 din lume, iar cetățenii țării au fost în lockdown în repetate rânduri, iar scutirea lui Djokovic a fost considerată drept tratament preferențial. Totodată, alți jucători care au aplicat pentru scutire medicală nu au primit acceptul.

Într-o delcarație după un meci la ATP Cup, care se desfășoară tot în Australia, Jamie Murray, fostul număr 1 mondial la dublu, a susținut că dacă ar fi fost el în locul lui Djokovic, nu ar fi fost scutit.

Avocații lui Djokovic spun că vor ataca decizia statului australian.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a confirmat faptul că Djokovic nu a primit viza.

“Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, în special când vine vorba de granițele noastre. Nimeni nu este mai presus de aceste reguli. Politicile noastre puternice au fost decisive pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai mici rate de deces asociate Covid și vom continua să fim vigilenți”, a spus Scott Morrison, pe Twitter.

Știre în curs de actualizare.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -