Naționala de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Africa de Sud s-a retras!

Echipa națională de polo masculin a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară. 

“Tricolorii” au obținut “biletele” pentru prestigioasa competiție după ce selecționata Africii de Sud, care era deja calificată, a anunțat că se retrage.

România era naționala clasată cel mai bine dintre echipele necalificate la JO. Asta după ce “tricolorii” au încheiat Campionatele Mondiale de la Doha pe locul 10. 

Sâmbătă, World Aquatics a anunțat că selecționata noastră a fost promovată pe tabloul olimpic, urmând să-și afle adversarele din grupă în această seară.

Este prima participare a poloiștilor români la Jocurile Olimpice, după o pauză de 12 ani. Atunci, la Londra 2012, naționala noastră încheia pe locul 10.

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, s-a arătat șocat de vestea excelentă primită astăzi.

“E ceva extraordinar, e ceva minunat, sunt încă în stare de șoc, mai ales pentru copiii aceștia care au reușit o performanță extraordinară. Mă bucur pentru ei și îi felicit! Voi fi mereu alături de ei, așa cum sunt de doi ani și ceva. Îi voi împinge să realizeze performanțe incredibile.”, a spus Alexandru Matei, potrivit gsp.ro.

Cea mai bună performanță bifată de naționala de polo a României la Jocurile Olimpice datează din 1976, când jucătorii noștri au terminat pe locul 4.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -