Narcis Răducan: “Sunt mai puțini străini ca în trecut în Liga 1, ceea ce nu e rău deloc”

Cu doar 2 săptămâni înainte de startul noului sezon al Ligii 1, cluburile încearcă să-și întregească loturile și să transfere cei mai buni jucători, iar o statistică arată că în acest an va fi cel mai mic număr de jucători străini din ultimii 15 ani.

Narcis Răducan e de părere că prezența mai multor jucători români la cluburile românești este un lucru benefic și spune că rețeta câștigătoare este un mix între fotbaliștii tineri și cei cu experiență, precum Budescu, Tamaș sau Marius Constantin.

“Am văzut ceva îngrijorări din partea Ligii că ar fi foarte multe cesiuni active pentru banii care urmează să fie încasați, ceea ce rezultă că multă lume a plătit în promisiuni în această perioadă. Sperăm să nu avem parte de ceea ce am avut anul trecut, că asta a devenit principala problemă, stabilitate financiară. E un element foarte important.

Mai departe, legat de achiziții sau de campanii de transfer, nu e nimic spectaculos, în linia ultimilor ani. Se caută jucători mai degrabă liberi de contract. Sunt mai puțini străini ca în trecut, ceea ce nu e rău deloc. Am văzut o statistică că ar fi cei mai puțini străini din ultimii ani. Rețeta câștigătoare e un mic între jucătorii cu experiență care pot juca până la o vârstă înaintată, cum sunt Budescu, Tamaș, Marius Constantin și trebuie să ai și tineri, nu doar că te obligă regulamentul, dar cred eu că e o variantă sănătoasă în structura lotului și a echipei”, a declarat Narcis Răducan.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -