Mirel Rădoi e nehotărât în privința plecării: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Mirel Rădoi a declarat, după meciul cu Armenia, că partidele din luna noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein, vor fi ultimele pentru el ca selecționer, pentru că actuala înțelegere cu Federația Română de Fotbal expiră.

Selecționerul spunea atunci că nu se va răzgândi și că nimic nu-l poate întoarce din drum, dar se pare că a reconsiderat situația, iar în cazul calificării la baraj, ar putea continua pe banca României.

„Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație.

A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri

Așa cum am spus atunci, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup a rămas aceeași în ultimele partide. Înseamnă că grupul devine unul foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători.

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”, a spus Rădoi, la conferința de presă de dinaintea meciului decisiv cu Islanda.

Rădoi a vorbit și despre convocarea în premieră a lui Enes Sali

Mirel Rădoi a surprins când l-a convocat pe Enes Sali, în vârstă de 15 ani, de la Farul, cel mai tânăr marcator din Liga 1. Selecționerul explică decizia.

„Unul dintre motivele pentru care este aici este securizarea lui pentru România, dar acesta nu este singurul. Am dat timpul puțin înapoi și am încercat să adunăm informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care l-a avut Sali în fotbalul românesc. Ianis, Coman, Tănase, Cicâldău nu au avut un asemenea impact. Este un talent pe care România nu-și permite să-l piardă. Va trebui să vedem dacă în anumite momente de joc îl vom putea introduce. Este, totuși, un copil, să nu îl suprasolicităm”, a declarat Rădoi.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -