Mirel Rădoi a făcut anunțul oficial: “Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor”

Mirel Rădoi a înlăturat toate dubiile care existau în ultimele zile despre viitorul său la echipa națională. Pentru că nu a reușit clasarea pe primele 2 locuri în preliminariile CM 2022, Rădoi a decis să nu mai continue pe banca naționalei.

Contractul acestuia expiră luna aceasta.

“Este ultima conferință de presă ca selecționer. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum prin a nu continua. Deci nu există neapărat o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor. Le-am comunicat băieților

Dacă în mare parte vor fi convocați aceiași jucători, cine va veni va trebui să abordeze de maniera aceasta jocurile. Dacă va aduce alți jucători, poate avea și altă idee de joc, dar acești jucători sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu aceste principii de joc. Cred că jucătorii au făcut, în mare parte, ceea ce noi le-am cerut.

Nu am îndeplinit condiția necesară pentru a continua, să prindem primele două locuri. Asta a fost durata contractului, eu vedeam lucrurile pe o perioadă mai lungă și cred că cine va veni ar trebui să aibă un mandat mai lung.

Pentru baraj eram pregătiți, dar pentru o Cupă Mondială cred că nu. Dar cine nu și-ar fi dorit să fie acolo? Noi am vrea să fim prezenți la toate turneele finale, trăim de 24 de ani cu speranța unei noi campanii. Trăind cu speranța asta nu facem decât să creăm iluzii oamenilor. Realitatea fotbalului românesc e Campionatul European din 2024. 

În momentul de față, nu mă întorc la FCSB. Nu știu, totuși, ce se va întâmpla peste o săptămână. Am mai fost o dată, m-am certat cu nașul, ne-am împăcat. Mă duc a doua oară, să ne certăm iar?”, a spus Rădoi la conferința de presă.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -