Mircea Bornescu, despre derby-ul Craiovei: “Un rezultat de egalitate era mult mai corect. N-am înțeles acea greșeală a lui Kovacs, mai ales că avem VAR”

Mircea Bornescu, fost goalkeeper al celor de la Rapid, Petrolul, Craiova sau U Cluj, dar și fostul team manager al FC U Craiova 1948, a comentat, în direct la Sport Total FM, derby-ul Craiovei, încheiat cu victoria celor de la CS Universitatea Craiova, scor 2-1.

Fostul portar spune că echipa gazdă, Craiova patronată de Mititelu, a practicat un joc extrem de bun, iar rezultatul este unul mincinos, mai ales după greșeala lui Istvan Kovacs, care a acordat penalty pentru CSU Craiova, pentru henț, fără să se consulte cu cei din camera VAR.

“În primul rând am fost plăcut surprins de cei de la FC U Craiova, care a practicat un joc bun de tot, mă așteptam, pentru că sunt într-o formă foarte bună, Croitoru e un antrenor foarte bun, au demonsrtat că sunt pe un trend ascendent. De cealaltă parte am rămas neplăcut impresionat de cei de la CS U, pentru că nu-mi amintesc ca vreo echipă din România să îi domine în prima repriză așa cum i-au dominat cei de la FC U.

A fost un meci încrâncenat, tot ce pot spune e doar că, din punctul meu de vedere și poate că par subiectiv, dar nu sunt, rezultatul de egalitate era mult mai corect, pentru că a fost acea greșeală pe care n-am înțeles-o, mai ales că avem VAR, faza de la al doilea penalty, din toate reluările pe care le-am văzut mingea nu-l atinge în mână pe jucătorul lui FCU”, a declarat Bornescu.

Întrebat despre viitorul celor de la FC U Craiova, care joacă bine, dar nu adună puncte, Bornescu a explicat:

“Probabil că mai este nevoie de puțin timp până când Croitoru se va stabiliza și își va impune ideile de joc. Știm foarte bine că la Botoșani a avut un joc foarte deschis, bazat pe posesie, pe atac, el mereu a dori să aibă un gol mai mult decât adversarul, nu contează scorul, 4-3, 5-4, etc. Un joc total diferit față de CFR Cluj, de exemplu, care are un joc mai pragmatic, un joc în care se gândesc în primul rând să nu primească gol”.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -