Mihai Stoichiță, răspuns în scandalul cu Cătălin Cîrjan: “Eu înțeleg că există frustrări la nivelul unor oameni, că nu-i joacă fratele, mama, copilul”

Cătălin Cîrjan a făcut dezvăluiri din interiorul loturilor naționale ale României, spunând că există discriminare și acuzându-l pe Mihai Stoichiță că face schimbările în locul antrenorilor.

Jucătorul lui Arsenal nu a mai fost convocat la naționala U21, dar nici la naționala U20 condusă de Pancu.

Mihai Stoichiță a explicat, în direct la Sport Total FM, că Cîrjan a refuzat anul trecut 2 meciuri de pregătire la naționala U21, din noiembrie, motivând că are 2 jocuri importante la Arsenal, dar care au avut loc abia în luna decembrie.

“Vă lămuresc foarte concis, scurt și cu date punctuale. Nu e adevărat. Spun exact pe acte, pe fapte, ce s-a întâmplat.

Vă dați seama că mă întrebați de o chestie de acum 6 ani de zile. Niciodată nu stau de vorbă cu părinții copiilor în particular, într-o încăpere închisă. În momentul în care vine un părinte la mine, chem 2-3 martori din federație. Asta se poate verifica. Că stau și spun bună ziua, strâng mâna unuia pe stradă sau într-o parcare, aia e cu totul altceva, că n-o să mă ascund acum într-un glob de sticlă.

Cătălin Cîrjan spune la un moment dat că a avut niște meciuri mai importante decât cele de la naționala României, zice ceva de genul. Mă uit acum în acte, el a fost convovat la echipa națională U21 să joace 2 meciuri amicale cu Steaua și FC Argeș, în data de 17.11 și 21.11, deci în noiembrie. Răspunsul a venit cum că el are meciuri mai importante cu Lyon și AC Milan. Aceste meciuri au avut loc în data de 8 și 13 decembrie. Spuneți-mi și mie de ce nu a putut să joace dacă a avut meciuri pe 8 și 13 decembrie? Și cu asta nu mai dezvolt subiectul”, a declarat Stoichiță.

Mai mult, directorul tehnic al FRF a declarat că 3 persoane din cadrul federației au mers la Londra pentru a-l monitoriza pe Cîrjan, lucru unicat în istoria fotbalului românesc. Totodată, Stoichiță a spus că nu și-ar permite niciodată să-și bată joc de un fotbalist tânăr, care merită să joace.

“Pentru Cătălin Cîrjan se duc 3 persoane, cred că e prima dată în istoria fotbalistică a României, Marius Niculaeu, Vlad Munteanu și Emil Săndoi, la Arsenal, iar a doua zi au văzut și un meci al echipei U23. De ce n-a venit să joace cu Steaua și FC Argeș? Două echipe bune, nu niște meciuri grele, niște meciuri de evaluare. Dacă ți-e teamă că te accidentezi, nu mai vii. N-ar mai veni niciun jucător dacă i-ar fi teamă de accidentare la meciurile amicale.

Am văzut că eu fac schimbările. Răsalatăieri au fost acțiuni ale loturilor U19, U17, U15, cum puteam să fac schimbări la loturi când eu am fost cu naționala mare și când m-am întors de acolo, m-am urcat în mașină și am plecat noaptea la Sibiu, unde era naționala mică, să stau cu ei. Când puteam să vorbesc cu acei oameni? Chiar credeți lucrurile astea sau sunt spuse doar cu tentă. Eu înțeleg că există frustrări la nivelul unor oameni, că nu-i joacă fratele, mama, copilul sau cine știe altcineva.

Eu încerc să instaurez la federație un regim de corectitudine în alegere și selecție. Să fie foarte clar, vă spun asta de la bun început, numai asta mă animă. Eu sunt un om care nu mai am nevoie să mă gândessc, că viitorul meu e mai scurt ca al altora, datorită vârstei. Nu îmi mai pasă de fel și fel de influențe, nu am nevoie de ajutor, sunt un om pe picioarele mele, am o familie, încerc să las o amintire frumoasă altora care mă cunosc. Cum să fac aceste lucruri? Cum să-mi bat joc de un copil care merită să joace, să-l bag pe altul care nu merită?”, a explicat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -