Gabriela Szabo: “Cred că șansa vieții mele, ca om și ca sportiv, a fost că a venit Revoluția”

Gabriela Szabo a fost invitata zilei în studioul Sport Total FM, la emisiunea Trafic Sport, într-un dialog extrem de interesant cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Fosta mare atletă a vorbit despre începuturile sale în sport, la Bistrița, despre evoluția sa ca sportiv și despre atletism și sport în general.

Gabriela Szabo a declarat, printre altele, că Revoluția a reprezentat un moment de cotitură în cariera ei de sportivă, pentru că i-a permis să aibă o mai mare deschidere și să concureze cu ușurință la nivel înalt în străinătate.

“Am avut posibilitatea să văd ce se întâmpla și înainte de 1990, dar fiind implicată și după ’90 în sport, cred că șansa vieții mele ca om și ca sportiv a fost că a venit Revoluția, că am avut această deschidere și că am putut să mergem și să călătorim cu o foarte mare ușurință peste tot în lume, fără să ne fie teamă că primim sau nu primim aprobare să concurez, din partea federației sau din partea acelor instituții care dădeau voie să mergi în străinătate. Având în vedere performanțele și rezultatele, eu eram foarte cerută de organizatorii din întreaga lume, pentru că eram cap de afiș peste tot, iar mai târziu, în ’94-’95, deja eram o stea în devenire a atletismului.

Era o foarte mare bătălie, fizic nu puteam merge la câte evenimente sportive mă cereau. La un moment dat, țin minte, aveam 2 pașapoarte; unul era depus la o anumită ambasadă, celălalt la alta, în așa fel încât veneam în țară și schimbam doar pașaportul ca să ne ducem la următoarea competiție. Mergeam cu viză Schengen atunci, trebuia să aștepți foarte mult timp, să vezi dacă îți iese. Cert e că niciodată nu s-a pus pus problema și așa am avut bucuria să concurez peste tot în lume. E adevărat că după ’93-’94, atletismul mondial se deschidea foarte tare în zona de profesionalism și datorită președintelui federației internaționale, Primo Nebiolo, care a adus foarte mulți bani în atletism. Din 1994 se premia fiecare titlu mondial, după aceea grand prix-urile unde aveam prime de start, premii pe care le câștigam. Au fost niște vremuri foarte interesante la momentul respectiv”, a declarat Gabriela Szabo.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -