Mihai Stoichiță: “Intensitatea meciurilor va fi extraordinară, toți vor să se califice și se vor sacrifica”

România se pregătește de meciurile decisive de calificare pentru EURO 2024, pe 18 noiembrie, cu Israel, și pe 21 noiembrie, contra Elveției.

Întrebat despre posibilitatea ca anumite cluburi să nu-i elibereze pe jucători la echipa națională a Israelului, care va juca 4 meciuri în 9 zile, iar unele meciuri nu sunt pe date din calendarul FIFA, Mihai Stoichiță a declarat că acest lucru ne poate avantaja.

Directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF crede că toate meciurile din luna noiembrie vor fi pe muchie de cuțit, pentru că miza calificării este mare.

“Ne-ar putea avantaja, sigur, dar nu putem să știm cine va fi eliberat de club să joace, numai ei știu acolo, e corespondența lor între federație și cluburi. Doar putem să presupunem, nimic altceva.

Nu-i normal să au un astfel de lot când ai 4 meciuri în 9 zile? Este un rulaj de jucători pe care-l va face antrenorul în funcție de cum vor răspunde la efort, cum se vor reface, fiecare cu particularitățile lui, e greu să dai un verdict dinainte. Nu știi cum va reacționa un jucător la ritmul ăsta de joc, la accidentări. Intensitatea meciurilor va fi extraordinară, toți vor să se califice și se vor sacrifica.

Eu cred că orgoliul de a câștiga există în fiecare, chiar dacă meciurile nu au miză. Și noi dacă jucăm un amical, nu știu dacă ne gândim să pierdem. Întotdeauna te gândești să câștigi. Eu am văzut acolo când am jucat cu ei (n.r.: cu Kosovo), ardoarea, publicul cât de atașat este ideii de națională, specific popoarelor din zona ex-iugoslavă, această dorință de câștig continuu, de victorie”, a declarat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -