Mihai Stoichiță explică de ce expiră contractul lui Mirel Rădoi înainte de meciurile de baraj. Cine vine în locul actualului selecționer

Mirel Rădoi mai are contract până la finalul lunii noiembrie, iar meciurile din această săptămână, cu Islanda și Liechtenstein, care încheie grupa preliminară pentru CM 2022, vor fi și ultimele pentru Rădoi pe banca naționalei, așa cum deja a anunțat selecționerul.

De ce îi expiră contractul lui Rădoi cu FRF înainte de meciurile de baraj, având în vedere că România are șanse majore să meargă acolo? Mihai Stoichiță, directorul tehnic al federației, a oferit o explicație.

“Dacă vă aduceţi aminte, pandemia a decalat totul. Iniţial, contractul a fost făcut exact pentru perioada în care trebuie, în mod normal. Dar aşa, temporal, nu. Şi atunci, ce să faci? Este adevărat. Nu cred că are frustrări, ci gândeşte extrem de profesionist.

Este de trei ani şi jumătate la Federaţie şi probabil că din punctul lui de vedere s-a încheiat un ciclu, deşi mie mi se pare că nu e aşa şi că ar trebui să mai stea. Cu orice risc. Şi necalificarea la baraj.

Cu orice risc ar trebui să stea. Pentru că echipa asta care vine este echipa construită în 2019, cu ce a mai fost şi cu Mutu, în 2020, plus câţiva jucător maturi care sunt piloni la echipa naţională… Eu am spus-o. Ar trebui să vă obişnuiţi cu numele astea pentru următorii cinci ani”, a declarat Stoichiță la Digisport.

Următorul selecționer va fi român

Deși atât oficialii din FRF, cât și jucătorii, vor ca Mirel Rădoi să continue și după meciurile lunii noiembrie, iar FRF a declarat public că va încerca să-l convingă pe antrenor să accepte o reînnoire a contractului, Stoichiță a dezvăluit planul federației pentru a asigura un nou selecționer.

„Noul selecționer va fi un român, dacă pleacă Rădoi. Am avut o experiență cu un străin și nu știu când se va mai repeta. La ora actuală, ar trebui să cunoască foarte bine jucătorii. Și orice antrenor român știe foarte bine jucătorii. Astfel, continuitatea s-ar face mai ușor.

Orice antrenor ar veni după Rădoi va juca un meci de a fi sau a nu fi imediat. Nu are timp de un meci amical pentru a-i cunoaște pe jucători sau să dezvolte idei. Antrenorul va fi mai atent pe echipa adversă, decât pe jucătorii români. Dacă îi cunoști pe jucători, atunci ai timp să te ocupi mai mult de adversar, să vezi punctele forte, ce probleme are.

Orice antrenor român apreciat la nivel național și care prezintă premisele unei performanțe e o variantă. Găsim antrenori foarte buni în România. Dar Rădoi ar trebui să stea orice preț, chiar și dacă nu ne calificăm la baraj”, pentru sursa citată.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -